UR'nin gelecek başkanı 2024-25 başkanlık temasını açıkladı

Uluslararası Rotary'nin seçilmiş Başkanı Stephanie Urchick, 2024-25 başkanlık temasının Rotary'nin Büyüsü olduğunu duyurdu ve üyelere, örgütün hayat kurtarma gücünü tanımaya ve güçlendirmeye çağrıda bulundu.
Urchick, 8 Ocak'ta Uluslararası Rotary Asamblesi'nde yeni gelen bölge guvernörlerine şöyle konuştu: "Beni yanlış anlamayın; asa sallayarak ve bazı komik sözler söyleyerek çocuk felcini sona erdirmeyeceğiz veya dünyaya barış getirmeyeceğiz." "O size kalmış. Tamamlanan her projeyle, bağışlanan her dolarla ve her yeni üyeyle sihri yaratıyorsunuz.
ABD Pensilvanya'daki McMurray Rotary Kulübü üyesi Urchick, Dominik Cumhuriyeti'nde su filtrelerinin kurulumuna yardım ederken Rotary'nin büyüsünün sergilendiğini gördüğünü söyledi. İki çocuk, kirli suyun filtreye girip diğer taraftan temiz bir şekilde dışarı çıkmasını izliyordu.
“Çocuklardan biri kolumdan tuttu ve 'Bana sihri tekrar göster' dedi” dedi. “Açıkçası su filtresi sihirli değildi. Bu filtreleri taşımak, kurmak ve bunların bakımını yapmak için bölgedeki topluluk liderleriyle birlikte çalışmak için çok çalıştık. Ancak bu çocuklar temiz suya kolay erişimin hayatlarını değiştireceğini biliyorlardı. Bunda küçük bir rol oynadığımı bilmek kesinlikle hayatımı değiştirdi.
Barışa öncelik vermek
Urchick, üyeleri Rotary'nin Eylem Planını desteklemeye, süreklilik ile değişim arasında bir denge bulmaya ve barış için çalışmaya çağırdı. 2025'te "Bölünmüş Bir Dünyada İyileşme" temasıyla bir başkanlık barış konferansına ev sahipliği yapmayı planlıyor.
Urchick, Rotary'nin barış merkezleri ağı aracılığıyla barışı teşvik etme konusunda uzun bir geçmişe sahip olduğunu belirtti. Dünyanın dört bir yanındaki en iyi üniversitelerde bulunan merkezler, şu anda 140'tan fazla ülkede çalışan yaklaşık 1.800 barış görevlisini eğitti. İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi'nde bulunan en yeni merkez, 2025'in başlarında ilk sınıf bursiyerlerini ağırlayacak.
Urchick, "Rotary Barış Bursu, 20 yıldan fazla bir süre önce, dünya genelindeki topluluklardan barış ve kalkınma profesyonellerini, çatışmayı sona erdirme ve önlemede etkili katalizörler haline gelmeleri için donatmak amacıyla başladı" dedi. “Bu konferans Rotary'nin barış çabalarına odaklanacak ve birlikte öğrenme fırsatları sunacak.”
Barış inşasını vurgulamanın yanı sıra Urchick, Rotary'nin çocuk felcini ortadan kaldırma konusundaki kararlılığını da yineledi. Yeni gelen valileri kendi bölgelerinde PolioPlus Derneklerine katılmaya veya başlatmaya ve hastalığın sona ermesine yardımcı olmak için ellerinden geleni yapmaya çağırdı.
“Seçilmiş yetkililerle ve diğer hükümet liderleriyle iletişime geçin. Onlara çocuk felcinin hala bir tehdit olduğunu hatırlatın. Çocuk felcinin ortadan kaldırılmasını desteklemeleri için onları zorlayın” dedi. "Çocuk felci bizim en büyük önceliğimiz olmaya devam ediyor ve tam kararlılığımızı gerektiriyor, ancak yapılacak çok önemli iş var."
Süreklilik ve değişimin dengelenmesi
Urchick ayrıca her ikisi de Rotary'nin Eylem Planını harekete geçiren süreklilik ve değişimin dengelenmesinin gerekliliğinin altını çizdi.
"Plan tamamen en iyi fikirlerimizi geliştirmekle ilgili, onlardan vazgeçmek değil" dedi. “Zor bir dengeleme eylemiyle karşı karşıyayız. Kendimizi değiştirmeli ve kim olduğumuza sadık kalmalıyız.”
Kulüp deneyimini üyeler açısından karşı konulmaz kılmak için yöneticilerden ne gerekiyorsa yapmalarını istedi.
"Bu, bölgenizde işlerin yapılma şeklini değiştirmek anlamına gelebilir" dedi. “Bölgeniz 50 yıldır işleri aynı şekilde yürütüyorsa, muhtemelen yeniden değerlendirmenin zamanı gelmiştir. Bölgenizdeki bir kulüp aktif değilse veya üye kaybediyorsa, belki de topluluğa daha iyi uyum sağlayan yeni bir kulüp kurmanın zamanı gelmiştir. Bir kulüp ya da bölgenin bir süredir değişmemiş olması, kimsenin değişime aç olmadığı anlamına gelmez.”
Olumlu değişim yaratmanın bir yolunun kulüplerde çeşitlilik, eşitlik ve katılım ilkelerini benimsemek olduğunu söyledi.
"Umarım, bazı durumlarda, özellikle de yerel kulübünüzün tipik bir üyesi gibi görünmeseler veya davranmasalar bile, gelecekteki eylem insanlarına kollarınızı açarken bana katılırsınız" dedi. “DEI ile ortak bir amaç etrafında birleşmek daha kolay. En etkili ve alakalı olduğumuz anlar, kararlı olduğumuz ve odaklandığımız anlardır.”