TÜRK ROTARYDEN ÇOCUK FELCİNİN ÖNLENMESİNE AKTİF DESTEK

ANTALYA- Uluslararası Rotary 2430. Bölge dönem başkanları “Hizmetleriniz dünyaya armağan olsun” sloganı altında Antalya’da toplandı.Uluslararası Rotary (U

Uluslararası Rotary (UR) 2430. Bölge Rotary dönem başkanları 8-12 Nisan tarihleri arasında düzenlenen “2015-2016 Başkanlar Eğitim Semineri ve Bölge Eğitim Asamblesi”nde yeni dönem hizmet alanlarını belirledi. 6 ana konuda yeni projelerin belirlendiği asamblede çocuk felcinin sonlandırılması konusunda çalışmalar yürüten Dünya Rotary’e aktif destek verilmesi kararlaştırıldı.

“Hizmetleriniz dünyaya armağan olsun” sloganı altında Antalya Limak Limra Otel’de bir araya gelen yaklaşık 750 Rotaryenin katıldığı Başkanlar Eğitim Semineri ve Bölge Eğitim Asamble’si, Rotary kulüplerinin flamaları ve 2430. Bölge ülke bayraklarının geçiş töreni ile görkemli bir açılışa sahne oldu. 8-9 Nisan tarihlerinde Rotary dönem başkanlarının eğitim semineri ile başlayan çalışmalar daha sonraki asamblede rotaryenlerin 6 ana konudaki yeni hizmet proje önerileri tartışıldı.

UR 2430. Bölge Dönem Guvernörü Canan Ersöz başkanlığında toplanan Asamble’de, rotary dönem başkanlarının kadın ve çocuk sağlığı, çevre, temiz su, eğitim, barış ve toplumsal kalkınma gibi 6 ana konuda geliştirdiği projeler ele alındı. Asamble çalışmaları sonunda, çocuk felcinin sonlandırılması ve Suriye’den gelebilecek vakaların önlenmesi konularında Dünya Rotary’nin yürüttüğü faaliyetlere aktif olarak destek verilmesi yönünde karar alındı.

Haber-Fotoğraf:Ferit BİNZET