SİBER ZORBALIK VE GÜVENLİ İNTERNET PROJESİ’NDE EĞİTMENLERİN EĞİTİMİ BAŞLIYOR

Değerli Rotary Ailemiz,

Siber Zorbalık ve Güvenli İnternet Kullanımı çağımızın en büyük problemlerinden birisidir. Ülkemizde her saat başı yüzlerce çocuğumuz internet üzerinden saldırılara maruz kalıyor. Üstelik birçok tehlikeli oyunu oynarken suç işlemeye yönlendiriliyorlar. Günümüzde, internet kullanımını iyi öğrenmeyen çocuklarımız, çok yüksek oranda çocuk hakları ihlalleri ile karşılaşıyorlar. Siber zorbalık aynı zamanda çocuk haklarının da önemli bir başlığıdır.

Bugüne kadar Türkiye'de sadece Mavi Balina isimli bir oyun yüzünden 142 çocuğumuz hayatını kaybetti. Dünyada ise bu rakam 10.000’in üzerindedir. BM Dünya Sağlık Örgütü'nün Uluslararası Hastalık Sınıflandırma Sistemi'ne "İnternet Bağımlılığını” hastalık olarak eklediği günümüzde, bilişim uzmanları aileleri artık daha dikkatli olmaları konusunda uyarıyorlar.

Bu proje sonucunda, ortaokul çağındaki öğrencilerin, sosyal medyanın zararlarından korunmaları ve kendilerine gelecek saldırılar karşısında önceden bilinçlenmeleri amaçlanmaktadır.

Proje kapsamında, 8-12 yaş, 12-15 yaş arası çocuklarımızı ve aileleri bilinçlendirmek için bulundukları eğitim kurumlarında ücretsiz eğitim ve konferanslar düzenlenecektir.

Projeye katılmak İçin Eğitmenlerin Eğitimi’ne Katılın

3 farklı düzeyde yapılması planlanan eğitimleri, kendi bulunduğunuz bölgelerde yapabilmek için üyelerinizi 16-17 Mart tarihinde Ankara’da yapılacak olan eğitimlere katılmasını sağlayarak, sizlerde güvenli internet kullanımını ve siber zorbalıktan korunma yöntemlerini, okullardaki çocuklarımıza anlatabilirsiniz. Eğitime katılımda, zorunlu olmamakla beraber, öğretmen formasyonu olan adaylar tercih edilmelidir.

Eğitimler ücretsiz olacaktır. Eğitimler 2 gün süreceğinden, şehir dışından gelecek kişilerin Cumartesi günü bir gece konaklamaları için aşağıda yer alan otellerden sizlere özel fiyatlar alınmıştır. Değerli dostlarımız, konaklama rezervasyonlarınızı bireysel olarak yapacaksınız.
Rotaryen saygı ve sevgilerimizle,

Murat DOĞRU ve Nursun
Ankara Bahçelievler Rotary Kulübü
Başkan ve Eşi