SİBER ZORBALIK VE GÜVENLİ İNTERNET PROJESİ’NDE EĞİTMENLERİN EĞİTİMİ BAŞLADI

Değerli Rotary Ailemiz,

“Siber Zorbalık ve Güvenli İnternet Projesi” kapsamında Eğitmen Eğitimleri başladı.

Açılış Konuşmalarını, Ankara bahçelievler Rotary Kulübü Başkanımız Rtn.Murat DOĞRU, TBD Başkanı Rahmi AKTEPE ve UR 2430. Bölge Guvernörümüz Rtn. Altan ARSLAN yaptılar.

Türkiye geneli 9 ayrı ilden, 22 STK ve 11 Ayrı Rotary Kulübü üyesinden toplam 40 katılımcı bu gün ve yarın eğitimlere devam etmektedir.

Eğitimlere STAR Grubu Kulüpleri Guvernör yardımcısı Rtn. Bekir Sıtkı ASLAN'da katılmış ve sunum yaptı.

Başarılı projenin mimarı olan kulübümüzün Bilişim Projeleri Komite Başkanımız Rtn. Melih AŞICI'ya, TBD'ye, Guvernör Yardımcımız Rtn.Bekir Sıtkı ASLAN ve en başta Guvernörümüz Rtn. Altan ARSLAN ve Neslihan'a teşekkürü bir borç biliriz. Ankara Bahçelievler Rotary Kulübü
www.siberzorbalik.com.tr

Projenin Amacı:
Siber Zorbalık ve Güvenli İnternet Kullanımı çağımızın en büyük problemlerinden birisidir. Ülkemizde her saat başı yüzlerce çocuğumuz internet üzerinden saldırılara maruz kalıyor. Üstelik birçok tehlikeli oyunu oynarken suç işlemeye yönlendiriliyorlar. Günümüzde, internet kullanımını iyi öğrenmeyen çocuklarımız, çok yüksek oranda çocuk hakları ihlalleri ile karşılaşıyorlar. Siber zorbalık aynı zamanda çocuk haklarının da önemli bir başlığıdır.

Bugüne kadar Türkiye'de sadece Mavi Balina isimli bir oyun yüzünden 142 çocuğumuz hayatını kaybetti. Dünyada ise bu rakam 10.000’in üzerindedir. BM Dünya Sağlık Örgütü'nün Uluslararası Hastalık Sınıflandırma Sistemi'ne "İnternet Bağımlılığını” hastalık olarak eklediği günümüzde, bilişim uzmanları aileleri artık daha dikkatli olmaları konusunda uyarıyorlar.

Bu proje sonucunda, ortaokul çağındaki öğrencilerin, sosyal medyanın zararlarından korunmaları ve kendilerine gelecek saldırılar karşısında önceden bilinçlenmeleri amaçlanmaktadır.

Proje kapsamında, 8-12 yaş, 12-15 yaş arası çocuklarımızı ve aileleri bilinçlendirmek için bulundukları eğitim kurumlarında ücretsiz eğitim ve konferanslar düzenlenecektir. Eğiticiler Eğitimine katılmış ve yetkinlik almış olan eğitmenler kendi illerinde bu eğitimleri verecek ve proje tüm yurt sathına süratle yayılacaktır.