Sushil Kumar Gupta 2020-2021 Uluslararası Rotary Başkanlığına Seçildi

Delhi, Hindistan, Delhi Midwest Rotary Kulübü'nden Sushil Kumar Gupta, 2020-21 Uluslararası Rotary Başkanı Aday Gösterme Komitesi'nin seçimidir. Zorlayıcı adaylar önerilmediği takdirde 1 Ekim'de cumhurbaşkanı adayı ilan edilir.

Gupta, Rotary’in insani etkilerini ve üyeliğinin çeşitliliğini artırmak istiyor.

Gupta, “Bireyler olarak, sadece çok fazla şey yapabiliriz” dedi. “Fakat 1.2 milyon Rotaryen birlikte çalıştığı zaman, neyi başarabileceğimiz konusunda bir sınır yok ve bu süreçte dünyayı gerçekten değiştirebiliriz.”

Gupta, 1977'den beri Rotaryen olmuş ve Rotary'ye bölge valisi, eğitim lideri ve kaynak grubu danışmanı olarak ve birkaç komite üyesi, başkan yardımcısı veya başkanı olarak hizmet vermiştir.

Delhi, Hindistan, Delhi Midwest Rotary Kulübü'nden Sushil Kumar Gupta, 2020-21 Uluslararası Rotary Başkanı Aday Gösterme Komitesi'nin seçimi ile başkan olarak seçilmiştir.

IIS Üniversitesi, Jaipur tarafından su korumasına katkılarından dolayı fahri Doktor unvanıyla ödüllendirildi.

Hindistan'ın en büyük dördüncü en yüksek sivil ödülü olan ve Hindistan'ın turizm ve sosyal hizmet alanında seçkin hizmet için sunduğu Padma Shri Ödülü'nü de aldı.

Gupta ayrıca insani ve eğitim programlarına verdiği destek için Rotary Vakfı'ndan Seçkin Hizmet Ödülü'nü aldı. O ve karısı Vinita, Rotary Vakfının Binbaşı Bağışçıları ve Arch Klumph Society üyeleridir.

Gupta, Asya Otelleri (West) Ltd.'nin başkanı ve genel müdürü ve Hyatt Regency Mumbai ve JW Marriott Hotel Yeni Delhi Aerocity'nin sahibidir. Hindistan Otelcilik ve Restoran Dernekleri Federasyonu Başkanlığı ve Turizm Finansmanı Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmektedir. Deneyim Hindistan Topluluğunun başkanıdır. Turizm endüstrisi ile hükümet arasındaki kamu-özel ortaklığı Hindistan'ı bir turist destinasyonu olarak tanıtıyor. Aynı zamanda Himalaya Çevre Vakfı başkan yardımcısı ve Hindistan'daki Eyereght Universal Operasyon Kurulu'nda görev yapıyor.

2020-21 Uluslararası Rotary Başkanı Adayı Atama Komitesi üyeleri, Yokosuka Rotary Kulübü, Kanagawa, Japonya; Kazuhiko Ozawa; Manoj D. Desai, Baroda Metro Rotary Kulübü, Gujarat, Hindistan; Shekhar Mehta, Kalküta-Mahanagar Rotary Kulübü, Batı Bengal, Hindistan; John G. Thorne, Kuzey Hobart Rotary Kulübü, Tazmanya, Avustralya; Guiller E. Tumangan, Makati West Rotary Kulübü, Makati City, Filipinler; Juin Park, Suncheon Rotary Kulübü, Jeonranam, Kore; Elio Cerini, Milano Duomo Rotary Kulübü, İtalya; Gideon M. Peiper, Ramat Hasharon'un Rotary Kulübü, İsrail; Per Høyen, Aarup Rotary Kulübü, Danimarka; Paul Knijff, Weesp Rotary Kulübü (Vechtstreek-Noord), Hollanda; Sam Okudzeto, Accra Rotary Kulübü, Gana; José Ubiracy Silva, Recife Rotary Kulübü, Pernambuco, Brezilya; Bradford R. Howard, Oakland Uptown Rotary Kulübü, Kaliforniya, ABD; Michael D. McCullough, Trenton Rotary Kulübü, Michigan, ABD; Karen K. Wentz, Maryville Rotary Kulübü, Tennessee, ABD; Michael K. McGovern, Güney Portland-Cape Elizabeth Rotary Kulübü, Maine, ABD; ve John C. Smarge, Napoli Rotary Kulübü, Florida, ABD.