Samsun İlkadım R.K.Bedensel Engelliler Yaz Kampı

“Bedensel Engelliler Yaz Kampı”nın bu yıl 16.nı tamamladık.  03-06 Eylül. 2015 tarihleri arasında Samsun İlkadım mevkiinde bulunan MAVİ IŞIKLAR- Büyükşehir Belediyesi Eğitim, Dinlenme, Rehabilitasyon Kampında Türkiyenin değişik illerinden gelen, 40  Bedensel Engelli vatandaşımızı  bir araya getirdik ve onları ağırlamanın mutluluğunu yaşadık. Kampımıza bu yıl 34  Rotary kulübünden ve  14 İlden katılımcı gelmiştir. Bu katılımcıların  8 i tekerlekli sandalyeli,  6 sı  refakatci,  26 kişi ise bedensel engellidir.

1.Gün katılımcıların yorgun olması nedeniyle sadece Havuz aktivitesi gerçekleştirildi ve engellilerin kampta odalara yerleştirilmesinin ardından saat 18.00 de Belediye Bandosu ile Kokteyl eşliğindeki açılıştan sonra akşam yemeğine geçildi ve genç müzisyen rotaryen çocuklarımızın orkestrasının harika müziği keyifli anlar yaşattı. Ardından  sohbetler başladı.

2.Gün Samsun Büyükşehir Belediyesinin bizlere tahsis ettiği üstü açık turistik belediye otobüsü ve Asansörlü belediye otobüsü ile Samsun da tarihi ve turistik yerler  gezildi.  Bandırma Vapuru müzesi ziyareti , Samsun şehir turu, Atatürk heykelinde resim,  Batı parktan Teleferikle Amisos tepesine çıkış ve Amisos tepesinde Öğlen yemeği yenildi.   Öğlenden sonra Amazon Köyü Ziyareti, Türkiyenin en uzun sahili olan Atakum sahilinde otobüslerle turistik gezi, Amisos55 Engelliler gençlik ve spor Kulübünde meşrubat pasta ve boccia sporu eğitimi ve ardından 19  Mayıs Üniversitesi kampüs alanı ziyareti ardından Su ormanı Çakırlar korusunda tahta köprüler üzerinde yürüyüş gerçekleştirildi. Otobüsle dönüş  yolculuğunda herkes kendisini tanıttı. Çok neşeli   müthiş bir kaynaşma oluştu. Akşam kampa geldiğimizde canlı müzik eşliğinde yemek ve eğlencenin ardından  Mangalda Köfte  partisi ile gece sonlandırıldı.

3.Gün sabah sporu ve kahvaltının ardından  saat 09.00 - 10.00 arası rotary bilgileri semineri, 10.00-12.00 arası Beden eğitimi öğretmeni eşliğinde spor, yumurta taşıma halat çekme tekerlekli araba ekip yarışı balon patlatma oyunları ardından madalya törenleri , birinci olamayanlar gönlümüzün birincisi olduklarından madalyasız misafirimiz kalmadı. 12.00-13.00 arası Psikiyatris  eşliğinde rehabilitasyon seansı düzenlendi.  Öğlen yemeğinden sonra havuz sefası yapıldı ve ardından  saat: 15.00 de  Samsunum 1 gemisi ile Karadenizde Mavi Tur programı gerçekleşti.  16.30 da biten mavi tur programından sonra saat 18.00 e kadar   yabancılar pazarında alışveriş yapıldı ve  ardından  kampa dönüldü. Akşam saat 18.30-20.00  arasında tekrar havuz  sefası yapıldı. Gecesi canlı müzik eşliğinde bayrak alışverişi ve pasta kesiminden sonra gece 24.00 e kadar eğlence ve 02.00 ya kadar sohbetler devam etti.

4. Gün Samsun Pidesi ile başlayan ve Rotaryen eşlerinin yaptığı pastalarla süslenen  kahvaltımız 11,00 de sona erdi. Ardından geri dönüşler başladı  ve gece 21 e kadar dönüşler devam etti.

Değerli dostlarım; "Hizmetleriniz Dünyaya Armağan Olsun"  ideali doğrultusunda,  kulüpleriniz “Yaz Kampı” projemize katılımcı göndererek, hem bedensel engellilere önemli bir destek vermiş oldunuz,   hem  bizlere unutulmayacak bir dayanışma ve birliktelik duygusunu yaşatmış oldunuz.Desteklerinizden dolayı size, kulübünüzün üyesi dostlarımıza şahsım ve kulübüm adına  teşekkür eder, Çalışmalarınızda başarılar dilerim.

NOT.:Birkaç resim Yolluyorum. Kamp resimlerinin tamamına Kulübümüzün WEB sayfasında http://www.samsunilkadimrotary.com/ Haberler bölümünden ulaşabilirsiniz.

İnci ETİKAN

Samsun İlkadım Rotary kulübü