Samsun İLKADIM ROTARY KULÜBÜNÜN HAFTALIK OLAĞAN TOPLANTISINDA DİŞ SAĞLIĞI konuşuldu.

Samsun İLKADIM ROTARY KULÜBÜNÜN HAFTALIK OLAĞAN TOPLANTISINDA Konuşmacı konuk Prof dr. Eser Sakallıoğlu KORUYUCU DİŞ SAĞLIĞI konusunda konferans verdi. Flor kullanımının &o

Samsun İLKADIM ROTARY KULÜBÜNÜN HAFTALIK OLAĞAN TOPLANTISINDA Konuşmacı konuk Prof dr. Eser Sakallıoğlu KORUYUCU DİŞ SAĞLIĞI konusunda konferans verdi. Flor kullanımının önemini anlattı. Annenin hamileliği sırasında,bebeğin doğumdan sonra uygun doz flor takviyesi almasının önemini anlatarak okul çağında dişlerin flor vernikleri ile güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.Flor kaynağının su olduğunu ve şehir suyu sistemlerinin uygun dozda florlanması gerektiğini belirtti.

Dişleri korumanın en önemli yolu diş fırçalamaktır.Diş etlerinden aşağı doğru dış ve iç yüzeyleri uzun süre fırçalamalı ve daha sonar diş ipleri ve ara yüz fırçaları ile diş fırçasının erişemediği bölgeleri temizlemelidir dedi.

Erken yaşta diş kayıpları olduğunda diş hekimi hemen yer tutucu aparat uygularsa kalıcı dişler düzgün çıkar, aksi halde kalıcı dişlerde şekil bozukluğu olur dedi..Ayrıca İmplantların önemini vurgulayan Prof dr. Eser Sakallıoğlu, çekim yapılmış bölgelerin korunmasında,boşluğa komşu dişlerin korunmasında,kapanışın sağlıklı kalmasında çiğnemenin sağlıklı yapılabilmesinde implant şarttır dedi.