Samsun İLKADIM R.K.nün haftalık olağan toplantısında MADDE BAĞIMLILIĞI KONFERANSI verildi.

27.027.2015 İlkadım Rotary Kulübü haftalık olağan dönemin 4. toplantısında Psikiyatri uzmanı dr. Esra Görgün Madde bağımlılığı konusunda konferans verdi. Günümüzde maalesef ektazi, esrar, bonzai ,kokain gibi maddelere ulaşımın çok kolay olduğunu başlangıçta rahatlık, doygunluk, zindelik ve mutluluk veren bu maddeler merak ve çevre etkisi ile kullanılmaya başlıyor. Ardından Paranoya, anksiyete, panik ataklar Şiddetli hafıza sorunları, Konsantrasyonu sağlamakta zorluklar, yönelim bozukluğu, Ölüm korkusu, çarpıntı, Uykusuzluk, Nefes almakta zorluk, Kabızlık, bulantı, yemede zorluk, kilo kaybı etkileri ile İntihar düşüncesi ve girişimine kadar kişiye fevkalade zarar veriyor. Kişiler maddenin esiri olur ve Zarar görmesine rağmen kullanmaya devam ederler diyen dr. Esra Görgün ,Ailelerin çocuklarını çok yakın takip etmesi ve davranış değişikliğinde hemen psikiyatri uzmanına götürmesi gerektiğini belirtti. Konferans İlkadım rotary kulübü üyelerinin interaktif katılımıyladevam etti.