Samsun İLKADIM R.K. TİP 2 DİYABET HASTALIĞINA FARKINDALIK PROJESİ

DİYABET HASTALIĞINA FARKINDALIK YARATMAK PROJESİ İlkadım Rotary Kulübü DİYABETE FARKINDALIK YARATMAK PROJE’sini Büyük şehir belediyesi, Sağlık Bakanlığı , &C

DİYABET HASTALIĞINA FARKINDALIK YARATMAK PROJESİ

İlkadım Rotary Kulübü DİYABETE FARKINDALIK YARATMAK PROJE’sini Büyük şehir belediyesi, Sağlık Bakanlığı , Çokay Hemodiyaliz merkezi ve Canik belediyesinin katkıları ile 02.07.2015 de gerçekleştirdi. Canik belediyesi iftar tesisinde gerçekleşen çalışmada Gazi Devlet Hastanesinden 9 , Başkan İnci Etikanın Çalıştığı Çokay Hemodiyalizden 7 olmak üzere 16 gönüllü hemşire çalıştı. Rotary kulübün üye ve eş ve çocukları büyük bir öz veri ile projenin gerçekleşmesini sağladılar.

Tesise şeker hastalığı hakkında bilgi veren 9 afiş asıldı.

İlkadım Rotary Kulübü Başkanı Dr. İnci Etikan şeker hastalığının damar tıkayan organ bozan sinsi bir hastalık olduğunu, başlangıçta gizli ve sinsi seyrettiğini açlık ve tokluk kan şekeri bakılarak hastalığın tespit edilebileceğini anons ederek halkı bilgilendirdi. 2000 kişinin iftar yaptığı tesiste yüzlerce kişiye iftar öncesi açlık şekeri bakıldı. Projeyi gerçekleştiren ekip iftar saatinde halkımızla birlikte orucunu bozdu. Bir süre dinlenen ekip yemeğin 2. Saati tokluk kan şekerini yine yüzlerce kişiye baktı.

Sağlık bakanlığı Halk sağlığı müdürlüğünün yüzlerce sağlıklı beslenme önerileri ve diyabetle yaşam broşürleri dağıtıldı.

Şekeri bakılan kişilere yüzlerce hediye dağıtıldı. Hediyeler Büyük şehir belediyesince, Gönüllü bağış yapan İlkadım Rotary Kulübü üyelerince ve Canik belediyesince temin edildi. Büyük hediyeler Kura çekilişi sonucunda çok neşeli bir ortamda sahiplerini buldu.

Sonuçta çok güzel ve neşeli bir ortamda halkın çok büyük ilgi gösterdiği çalışmada diyabet hastası olduğunu bilmeyen 54 diyabet hastası bulundu.54 kişinin sağlıklı yaşama  geçmesi için ön eğitimleri ve ilgili sağlık kuruluşlarına gitmeleri için sonuç belgeleri ellerine verildi.