Samsun İLKADIM R.K. OLAĞAN TOPLANTISINDA ENERJİ KONUSU İŞLENDİ

İlkadım Rotary Kulübü’nün haftalık olağan toplantısında Enerji konusu işlendi. Çevre Mühendisi Özge Yılmaz Nükleer ve termik santraller konusunda &cc

İlkadım Rotary Kulübü’nün haftalık olağan toplantısında Enerji konusu işlendi. Çevre Mühendisi Özge Yılmaz Nükleer ve termik santraller konusunda çok güzel bir konferans verdi.

Dünyada ve Türkiye’deki enerji taleplerinin değerlendirilmesi ile 2030 yılına dek planlanan enerji politikası üzerine konuşuldu. Türkiye’nin enerji üretimini yaparken kullandığı kaynakların yerli ve yabancı payları incelendi.

Ülkemizde var olan Termik Santraller ve Hidroelektrik Santraller ile işletmeye yakın zamanda alınması planlanan Nükleer Santrallerin İklim değişikliği, Asit yağmurları, Su Kirliliği, Toprak Kirliliği ve Radyasyon parametreleri ile ilişkilendirilmesi açıklandı.

Fosil kaynakların payının azaltılarak elektrik üretiminin büyük payının yenilenebilir kaynaklar olan Güneş ve Rüzgar Enerjisinden yararlanılmaya verilmesinin öneminden söz edildi.

Samsun şehri için kurulu santrallerden ve üretim miktarları hakkında bilgi verildi.

Çevre dostu yerli ve yenilenebilir kaynaklardan azami ölçüde yararlanılmasının devlet politikası olarak gündeme alınması gerekliliği vurgulandı.