SAHNEDEN EĞİTİME DESTEK

Çayyolu Rotary Kulübü İskenderun Yunus Emre Ortaokuluna destek amacıyla Ankara Sanat Tiyatrosunda sahnelenen, Nuri Gökaşan’ın yazdığı, yönettiği ve oynadığı “Adam Adam” isimli oyunun geliri ile eğitime destek sağlıyor.

Çayyolu Rotary Kulübü Başkanı Sirel Özkan, Ülkemizin 15 Temmuz’da yaşadığı darbe girişiminin ardından içeriği ve verdiği mesajlar bakımından geçmişten günümüze darbe karşıtı bir konu içeren bu oyundan elde edecek gelirin tamamının İskenderun’daki Yunus Emre Ortaokulu ve öğrencilerinin ihtiyaçları için harcanacağı söyledi.

Özkan; “Ankara Sanat Tiyatrosunda ilk kez 12 yıl önce sahnelenen “Adam Adam” isimli oyun yıllar sonra aynı salonda eğitime destek amacıyla yeniden sahnelendi. Ruhsal kimliğini kaybetmiş bir adamın içindeki adama fısıltılarının konu edildiği darbe karşıtı bu oyunu izlerken geçmişte yaşanan darbelerin yanı sıra 15 Temmuz’da yaşadığımız kara günleri de yeniden hatırladık. Sahnede mizansen bir oyun bile olsa darbenin ne kadar kötü olduğunu ve ülkemizin tarihinde bir daha böyle olayların yaşanmaması gerektiğini hafızalarımıza kazıyoruz” dedi.

DOWN SENDROMLU ÇOCUKLARIN HAYALLERİ GERÇEK OLDU

Başkan Özkan, “Ülkemizin geleceği olan gençlerimizi ve eğitimlerini her zaman önemsiyoruz” diyerek şöyle konuştu:

”Ankara Çayyolu Rotary olarak her yıl sosyal sorumluluk ve eğitim projeleri hazırlayarak sadece Ankara’da değil, farklı bölgelerden gelen taleplere cevap verebilmek için imkânlarımız doğrultusunda sosyal ve kültürel aktiviteler düzenliyoruz. İskenderun Yunus Emre Ortaokuluna yardım amacıyla organize ettiğimiz gecede sahnelenen “Adam Adam” oyunu ile çocuklarımızın eğitim gördüğü okulun ihtiyaçlarını gidererek öğrencilerimize destek olmak istedik. Ancak, Mavi Barış Özel Eğitim Kurumlarının Down sendromlu çocuklarının sahnede dans etme hayallerinin olduğunu öğrendik ve tiyatro oyunu öncesinde onların da sahneye çıkmalarını sağladık. Bir proje başka bir projeye fırsat yarattı. Çünkü bu güzel gösteri ile down sendromlu çocukların farkındalık yaratarak toplumla kaynaşmalarını sağladık. Eğer onlara fırsat verilirse neler yapabildiğini hep birlikte gördük.”

Ankara Sanat Tiyatrosunda Çayyolu Rotary Kulübü tarafından organize edilen gecede sahne alan Mavi Barış Özel Eğitim Kurumlarının Down sendromlu çocuklarına teşekkür belgesi, öğretmenlerine de çiçek takdim eden Başkan Sirel Özkan, hem senaryosunu yazıp hem de sahnede “Adam Adam” adlı oyunu oynayan Nuri Gökaşan’a teşekkür ederek plaket takdim etti.