Rotary, polio'ya son vermek için 96,5 milyon ABD doları bütçe açıkladı

EVANSTON, Ill. (15 Ağustos 2018) - Rotary, her yıl yüzbinlerce çocuğu bir kez felce uğratan aşıyla önlenebilir bir hastalık olan çocuk felcini sona erdirmek için küresel çabaları desteklemek için yaklaşık 100 milyon $ 'lık bağışta bulundu.

Duyuru, 2016 yılında bildirilen dört vakanın ardından bildirilen herhangi bir vahşi poliovirüs vakası olmaksızın iki yıl Nijerya işareti olarak geliyor.

“Nijerya'da yeni bir vahşi poliovirüs vakasının tespit edilmemiş olması, gelişmiş gözetim ve hızlı yanıt protokollerine işaret ediyor. Rotary ve Küresel Polio Eradikasyon Girişimi ortakları, özellikle güvensiz ve erişilemeyen alanlarda kurulmuş” dedi Michael K. McGovern, Rotary'nin Uluslararası PolioPlus Komitesi. “Bu ilerleme umut verici olsa da, çabalarımızı ikiye katlamanın zamanı geldi, böylece çocuk felcini sona erdirmek için gerekli politik ve mali desteği devam ettirebiliriz.”

Felç geçiren hastalığa karşı önemli adımlar atılırken, vahşi poliovirüs, Afganistan'da 10 vaka ve şu ana kadar Pakistan'da üç vaka olmak üzere dünyanın bazı bölgelerinde hala bir tehdit oluşturuyor. Tek bir çocuğun çocuk felci olduğu sürece, tüm çocuklar risk altındadır; bu da devam eden fonlama ve eradikasyona yönelik politik bağlılığın gerekliliğini vurgular.

Çocuk felcini ortadan kaldıran ülkelerde çocuk felcini yok etme çabalarını desteklemek için Rotary, bugün açıkladığı fonların çoğunu Afganistan'a (22,9 milyon $), Pakistan'a (21.7 milyon $) ve Nijerya'ya (16,1 milyon $) tahsis ediyor.

Daha fazla fon, 12 hassas Afrika ülkesini çocuksuz bırakmaya yönelik çabaları destekleyecektir:

Kamerun (98,600 $)
Orta Afrika Cumhuriyeti (394,400 $)
Çad (1,71 milyon dolar)
Kongo Demokratik Cumhuriyeti (10.4 milyon dolar)
Gine (527,300 dolar)
Madagaskar (690.000 $)
Mali (923,200 dolar)
Nijer (85,300 dolar)
Sierra Leone (245,300 dolar)
Somali (776,200 dolar)
Güney Sudan (3,5 milyon dolar)
Sudan (2.6 milyon dolar)
Afrika ayrıca, gözetim faaliyetleri için 5.8 milyon dolar ve teknik yardım için 467.800 dolarlık fon görecek. Ek finansman Bangladeş'e (504,200 $), Endonezya'ya (157.800 $), Myanmar'a (197.200 $) ve Nepal'e (160.500 $), Güneydoğu Asya'da ilave 96.300 dolarlık bir fon gözetimine gidecek. Fonun geri kalanı (6,6 milyon $) araştırma faaliyetleri için Dünya Sağlık Örgütü'ne (WHO) gidecek.

Rotary, Bill & Melinda Gates Vakfı tarafından 2 ila 1 arasında eşleştirilmesi için yılda 50 milyon dolar biriktirmeyi ve üç yıllık bir süre zarfında çocuk felci eradikasyon faaliyetleri için 450 dolar kazanmayı taahhüt etmiştir. Rotary, bugüne kadar, Gates Vakfı'nın fonlarını eşleştirmek ve polio bağışıklama programı olan PolioPlus'u 1985'te başlattığı günden bu yana sayısız gönüllü saat dahil olmak üzere hastalıkla mücadele etmek için 1,8 milyar dolardan fazla para kazandı. 1988'de, Rotary, Küresel bir çekirdek ortağı oldu. DSÖ, UNICEF ve ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri ile Polio Eradikasyon Girişimi. Gates Vakfı daha sonra katıldı. Girişimin başlamasından bu yana, çocuk felci insidansı yüzde 99.9'dan daha fazla, 1988'de yaklaşık 350.000 vakadan 2017'de teyit edilen 22'ye düştü.

Döner hakkında
Rotary, dünyanın en acil insani zorluklarını ele almaya adanmış bir küresel toplum liderleri ağını bir araya getiriyor. Dünyanın hemen her ülkesinde 35.000'den fazla Rotary kulübünden 1,2 milyon üye bağladık. Servisleri, kendi toplumlarında ihtiyaç duyanlara polio içermeyen bir dünyaya doğru çalışmalarına yardımcı olmak için hem yerel hem de uluslararası düzeyde yaşamları iyileştirir. Rotary ve polioyu ortadan kaldırma çabaları hakkında daha fazla bilgi için rotary.org ve endpolio.org adresini ziyaret edin.

İletişim: Audrey Carl, audrey.carl@rotary.org, 847-866-3424