“Risk Altındaki Çocuklara Yaklaşım, Çocuk Istismarı ve Ihmali Hukuki Boyutları” konusunda Adana Il Milli Egitim Müdürlügü Ilçelerinde görevli PDR Ögretmenlerine yönelik seminer

“Risk Altındaki Çocuklara Yaklaşım, Çocuk Istismarı ve Ihmali Hukuki Boyutları” konusunda Adana Il Milli Egitim Müdürlügü Ilçelerinde görevli PDR Ögretmenlerine yönelik seminer

Adana faaliyet gösteren 5 Ocak Rotary Kulübü ve Seyhan Rotary Kulubü'nün işbirliği ile düzenlenen "Risk altındaki çocuklara yaklaşım, çocuk is

Adana faaliyet gösteren 5 Ocak Rotary Kulübü ve Seyhan Rotary Kulubü'nün işbirliği ile düzenlenen "Risk altındaki çocuklara yaklaşım, çocuk istismarı ve ihmali hukuki boyutları" konulu seminer yapıldı.

Seminer açılışında bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Cengiz Horozoğlu, "Rotary Kulüpleriyle daha önce görev yaptığımız yerlerde de çalışma fırsatı buldum. Toplum hizmetlerine çalışan bu kulüpleri kutluyorum" dedi

ROTARYLER ÇOCUK İSTİSMARINA DİKKAT ÇİKTİ

 

Yoğun katılımın yaşandığı seminer Adana Öğretmenevi'nde yapıldı. Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü ilçelerinde görevli PDR öğretmenlerine yönelik düzenlenen seminere Adana Vali Yardımcısı Cengiz Horozoğlu, Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Adana İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, Adana Cumhuriyet Başsavcı Vekili Cumali Tülü, 5 Ocak Rotary Kulübü Başkanı Doğanay Kürkçü, Seyhan Rotary Kulübü Başkanı Murat Yıldırım ve öğretmenler katıldı. 

 

"ÇOCUK İSTİSMARI HEPİMİZİN KANAYAN YARASI" 

Eğitimler öncesi günün açılış konuşmasını Seyhan Rotary Kulübü ve 5 Ocak Rotary Kulübü adına Doğanay Kürkçü yaptı. Kürkçü, "Adli Tıp uzmanı doktor olarak meslek hayatım boyunca hizmet verirken beni en çok zorlayan konulardan biri olan çocuk istismarı eminim hepimizin kanayan yarasıdır. Bu olgularla en fazla karşılaşma olasılığı olan pedogojik formasyon ve rehberlik öğretmenlerimizin bilgilerini tazelemek, farkındalığını artırmak, bu konuda çözüm üretirken hangi yöntemleri kullanmaları gerektiği, konuyu nasıl nereye kadar taşıyacakları hakkında yol haritası çizmekamacıyla bu semineri düzenledik" ifadesini kullandı. Kürkçü ayrıca seminerin düzenlenmesinde büyük katkıları olan Adana Valisi Mustafa Büyük ve İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar'a teşekkür etti. 

 "ÇOCULARA BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ"

Ülkemiz yıllardır okullaşma yolunda büyük mesafe katetti diyerek sözlerine başlayan İl Milli Eğitim Müdürü Turan AKpınar,  ise "Eğitim yolunda devletimizin ciddi mesafeler aldığını biliyoruz. Çocuklarımızın daha iyi eğitim almasını her zaman sağlamaya çalışıyoruz. En çok kamuoyunda konuşulan husus malum biz eğitimcilerin veya bakanlığımızın neden sık sık sistem ve program değişiyor olmaları bunun içinde eleştiriler alıyoruz. Dünyada bilgi hızla değişiyor. Bu anlamda bizim öğretim metodlarınında değişmesi kadar doğal bir olay yok. 19. Milli Eğitim Şurası'na baktığımız zaman temel unsurmardan öte 4 temel gündem maddesi vardı. Bunlardan biri okullarımızda çocuklarımızın güvenliği.  Bu yıl yapılan Milli Eğitim Şurası'nda çocukların güvenliği alınan kararlara girdi. Burada yapacağımız eğitimlerde de önem verdiğimiz anlaşılıyor" şeklinde konuştu.

"ÇOCUKLARIMIZ VE GENÇLERİMİZ DÜN OLDUĞUNDAN DAHA FAZLA RİSK VE TEHDİT ALTINDA"

"Herşeyimizi vermekten kaçınmadığımız ve kaçınamayacağımız çocuklarımızla ilgili yapılan bu toplantının hazırlanmasında emek veren kişilere teşekkür ediyorum" diyerek sözlerine başlayan Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, sözlerini şöyle sürdürdü, "Gençlerimiz ve çocularımız dün olduğundan daha fazla risk ve tehdit altında onlarla ilgili süreçleri dikkatle yürütmeliyiz. Onlarla ilgili süreçleri dikkatle yürütmeliyiz ve onları geleceğe hazırlamak için onları korumalıyız.Onlar ülkemizin milletimizin eğitim camiamızın olmazsa olmaz öncelikleri. Çocuklarla ilgili süreçleri dikkatlice takip etmek gerekiyor. Onların bu sessiz çığlıklarını çok iyi görmemiz gerekiyor. Alanlarda bulunan öğretmenlerimizin farkındalıklarının daha iyi olması gerekiyor" dedi.  

 "ROTARYLER TOPLUM HİZMETİNE YÖNELİK ÇALIŞAN KULÜPLERDİR" 

"Bana verilen davetiyede üç anahtar kelimeyi tespit ettim. Bunlar istismar, öğretmen ve rotary kelimeleri oldu" şeklirde sözlerine başlayan Adana Vali Yardımcısı Cengiz Horozoğlu sözlerini şöyle tamamladı. "Bu konu sadece Türkiye'de değil dünyada toplumsal bir sorundur. Ancak dünyada çocuk istismarı ve % 1 ve 10 arasında iken ülkemizde % 10 ile 53 arasındadır. Bu çok korkunç bir rakam. o bakımdan çocuk istismar ve ihmaline gerek toplumsal olarak gerek eğitim olarak gerekse devlet olarak çok büyük bir önem vermek gerekiyor. Topluma yönelik geniş çaplı eğitim faaliyetleri olması gerektiğini söylüyorum. öğretmenler en uç notada bir nefer olarak çalışacaklar. Şimdiye kadar belki ülkemizin değişik 20 yerinde görev yaptım özellikle kaymakam olarak görev yaptığım yerlerde rotarylerle ortak projelerde yer aldık. Rotayler toplum hizmetleri adına çalışan kulüplerdir.  Bu seminerde düzenledikleri en güzel örneklerden birisidir. Bu bakımdan huzurlarınızda Rotary Kulübü başkanlarını ve yöneticilerini kutluyorum" dedi. 

Konuşmaların ardınan "Risk altındaki çocuklara yaklaşım, çocuk istismarı ve ihmali hukuki boyutları" konulu seminere geçildi. Seminerde Çukurova Üniversitesi'nden Prof.Dr. Ahmet Hilal, Prof.Dr.Necmi Çekin, Doç.Dr.Ayşegül Tahiroğlu ve Uzm.Dr.Özge Metin Mersin Üniversitesi'nden Prof Dr.Halis Dokgöz ve Doç.Dr.Hakan Kar, Başsavcı vekili Cumali Tülü, Hakim Zişan İnanıcı, Av.Veysel Tuncil, Sosyal Hizmet Uzmanı Kürşat Köstü, Milli Eğitim Müdürlüğü'nden Semender Karabulut ve Dr.Saadet Önal konuşmacı olarak katıldı. 

Paylaş