ROTARY İLE DOĞU VE BATI BİRLEŞİYOR

Adıyaman Nemrut Rotary Kulübü ile İstanbul’da yeni kurulan Büyükçekmece Rotary Kulübü kardeş kulüp anlaşması yaptılar.Uluslar arası Rotary 2430 B

Uluslar arası Rotary 2430 Bölge Federasyonuna bağlı olarak 1999 yılında kurulan Adıyaman Nemrut Rotary Kulübü ile yine Rotary 2420. Bölge Federasyonuna bağlı ve yeni kurulan Büyükçekmece Rotary Kulübü Doğu ve Batının kardeşliğine örnek olarak İstanbul’da Eser Otel Balo Salonunda düzenlenen gece de kardeş kulüp anlamasını kutladı.

İstanbul’da Uluslar arası Rotary 2420. Bölge Federasyonuna bağlı olarak Aralık ayında kurulan Büyükçekmece Rotary Kulübünün kuruluş balosunun düzenlendiği geceye 2420. Bölge Federasyonu Guvernörü Rtn. Müfit Ülke, 2420. Bölge Gelecek Dönem Guv.  Rtn. M. Sabri Görkey, Guv. Özel Temsilcisi Rtn. Ali Doğan, 2430. Bölge Geçmiş Dönem Guvernörü Ömer Tezcan, Adıyaman Nemrut Rotary Kulübü Dönem Başkanı Ferit Binzet, Büyükçekmece Rotary Kulübü Dönem Başkanı M. Abidin Çanakkale, bölge kulüplerinin başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

Büyükçekmece Rotary Kulübü Dönem Başkanı M. Abidin Çanakkale:”Erdemli insanlar olarak, dünyadaki en kıymetli varlığımız olan zamanımızı vererek yeni kurduğumuz kulübümüzde değerli üyelerimizle birlikte topluma ve insanlığı hizmet edebilmek amacıyla uzun soluklu yolculuğumuza başlanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ayrıca ışıldayan bu hizmet yolunda bizlerle birlikte olacakları için Adıyaman Nemrut Rotary Kulübümüze kardeş kulübümüz olarak sevgilerimizi sunuyoruz. Hizmet yolunda ilk projemiz kardeş kulübümüzün 14 yıldır sürdürdüğü Engellilerle Zirvede Nemrut’a tırmanıyoruz projelerine sağlayacağımız katkı ve destek olacaktır” dedi.

Rotary ailesine yeni bir kulübün eklenmesi ile her geçen gün biraz daha büyüdüklerini belirten 2420. Bölge Guvernörü Rtn. Müfit Ülke açılış konuşmasında Rotaryenlere ve konuklara şöyle seslendi:

“Değerli Rotaryenler, insanlara dokunmak, onlara sıcak bir gülümseme ile dostça sarılmak, elinden tutmak, koluna girmek, hayat kurtarmak, hayat vermek… Bundan sonraki bütün görüntülerimizin bu anlayış çerçevesinde oluşmasını diliyorum. Yeni kurulan kulübümüzün ilk projesi olan Nemrut Rotary Kulübü ile kardeş kulüp olmaları bize iki mutluluğu aynı anda yaşatmakta.

Ne söylediğimizle değil, ne yaptığımızla ve nasıl yaptığımızla ‘toplum algısı’ yarattığımızı biliyoruz. Bu nedenle Rotary’miz de biz ne yaparsak ve nasıl yaparsak öyle algılanacaktır. ‘Dostluk’ ve ‘Hizmet’ kavramlarının içini ancak hareketlerimizle, projelerimizle ve yaptıklarımızla doldurabiliriz. Onun için gelin hep birlikte ‘dostluk’ temelini ‘hizmet projeleri’ ile süsleyerek Rotary ile ışık saçalım.

Bugün aramıza yeni katılan Büyükçekmece Rotary Kulübümüzün ve değerli üyelerinin de topluma ve insanlığı hizmet sloganı ile ışıldayan hizmetleriyle yoluna devam edeceğine inanıyorum.

15 Yıldır önemli projelere imza atmış ve deneyimli bir kulübümüz olan Nemrut Rotary Kulübünün Bölgemizde yeni kurulan kulübümüz Büyükçekmece Rotary Kulübü ile Kardeş Kulüp olması bizleri çok duygulandırdı. Umuyorum bu kardeşlik önemli projeler ve dostluklarla devam edecektir.”

“Türkiye'nin doğusu ve batısındaki iki önemli kentin Rotary Kulüplerinin kardeş kulüp olması ve yapılacak tüm projelerde ve kurulacak dostluklarda güçlerini birleştirebilmesi büyük bir önem taşımaktadır” diyen Adıyaman Nemrut Rotary Kulübü Dönem Başkanı Ferit Binzet, düzenlenen törende şöyle konuştu:

“Yeni kurulan Büyükçekmece Rotary Kulübü ile Adıyaman Nemrut Rotary Kulübünün kardeş kulüp olması aynı zamanda Doğu ile Batı’nın birleşmesine çok güzel bir örnek teşkil etmektedir. Gücümüzü sevgiden ve dostluktan alarak insanlığı hizmet ediyoruz. Işıldayan projelerimizle başta yaşadığımız kente ve ülkemize hizmet ederken taşıdığımız sosyal sorumluluk bilinci ile insanlığa hizmet etmekten her zaman onur duyduk. Bu gün yeni kurulan kardeş kulübümüzün de gelecekte çok başarılı projelere imza atacağından hiç kuşkumuz olmadığı gibi, hizmet yolunda iki farklı bölge kulübü olarak birlikte Rotary için ve insanlığa hizmet için yürümekten gurur duyacağız. Ben Adıyaman Nemrut Rotary Kulübü adına yeni kurulan Büyükçekmece Rotary Kulübümüzü kutluyor, tüm Rotaryen dostlarımıza sevgilerimizi sunuyorum” dedi.

İstanbul’da Uluslar arası Rotary 2420. Bölge Federasyonuna bağlı olarak Aralık ayında kurulan Büyükçekmece Rotary Kulübünün Eser Otel Balo Salonunda düzenlediği gecede yeni üyelere2420. Bölge Federasyonu Guvernörü Rtn. Müfit Ülke tarafından Rozetlerin takılarak, Nemrut Rotary Kulübü ile bayrak değişim törenini gerçekleştirildi ve Büyükçekmece Rotary Kulübü Kuruluş yemeğinde Kader Mahkûmları Derneğine verilmek üzere ikinci el kıyafetler içeren 30 civarında koli ile proje kapsamında teslim etti.

ENBE Orkestrasının da sahne aldığı gece Büyükçekmece Halk Eğitim Merkezi Eğitimeni Ümit Keskin ve Ekibi Sirtaki Gösterisi ve Özel Mektebim Koleji 7.sınıf öğrencisi Buse Şenman keman dinletisi ile renklendi.

Nemrut Rotary Kulübü Dönem Başkanı Ferit Binzet’in “Engellilerle Zirvede XV. Nemrut’a Tırmanıyoruz” Projesini tanıtımının ardından konuklara Adıyaman ve Nemrut Dağını simgeleyen Nemrut heykellerini takdimi ve topluca hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle son buldu.