ROTARY

ROTARY "Herkesin Duyduğu En İyi Yardım Kuruluşlarının 10'u" sıralamasında"

Uluslararası Rotary'nin Rotary Vakfı "Herkesin Duyduğu En İyi Yardım Kuruluşlarından 10'unda"
Rotary Vakfı, yalnızca dünya çapında anlayışı, iyi niyet ve barışı geliştirme misyonunu destekleyen Rotary üyeleri ve arkadaşlarının gönüllü katkılarıyla finanse edilen kar amacı gütmeyen bir kuruluştur. Rotary Vakfı hibelerini kullanarak, Rotary'nin dünya genelindeki 34.000 kulübü, sürdürülebilir insani projeler geliştirir ve yürütür; barışı teşvik eden, hastalıklarla mücadele eden, temiz su sağlayan, anneleri ve çocukları tutan, eğitimi geliştiren ve yerel ekonomileri güçlendiren burslar ve mesleki eğitim olanakları sunar. Vakıf, Dünya Sağlık Örgütü, UNICEF, ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri ve Bill & Melinda Gates Vakfı ile ortaklığıyla çocuk felci yok etme çabalarında dünya lideridir. Rotary, PolioPlus programını 1985'te başlattığında, her yıl 350.000'den fazla kişi çocuk felci ile etkilendi ve hastalık 125'den fazla ülkede endemikti. 1988'den bu yana, Rotary ve Global Polio Eradication Initiative'deki ortakları, 2,5 milyardan fazla çocuğa aşı yaptırdı, çocuk felci görülme sıklığını yüzde 99 oranında azalttı ve üç ülkeden hariç tuttu. Rotary, yok etme çabalarına 1 milyar dolardan fazla ve binlerce saat katkıda bulundu. Vakıf ayrıca, yüzlerce barışçılığın eğitimini, Rotary'nin ortak üniversitelerinden birinde meslektaşlarının yüksek lisans veya mesleki sertifika almalarını sağlayan Rotary Barış Merkezi programı aracılığıyla finanse etmektedir. Akademik eğitim, çalışma ve uygulama sayesinde, üyeler topluluklarında ve dünyadaki barış ve uyuşmazlık çözümüne yardımcı olan liderler haline gelirler.

Ankara Kızılay Rotary Kulübü