Ordu Rotary Kulübünün konuşmacı konuğu Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Tuğrul Odabaş oldu. Rtn. Tuğrul Odabaş, Vergi Affı ve Vergi Borç Yapılandırma Paketi Neler Getiriyor konulu bir sunum gerçekleştirdi. Sn. Tuğrul Odabaş milyonlarca kişiye vergi affı ve borç yapılandırma getiren yasaya ilişkin ayrıntıları kısaca şu şeklide özetledi. Hangi vergi olursa olsun yeniden yapılandırma kanunu kapsamında taksitle ve daha az tutarla ödeme imkânı getirdiğini, Gecikme faizi ve gecikme zamlarının tahsilinden vazgeçildiğini, Trafik parası cezası olanların, emlak vergisi borçları çevre temizlik vergisi borçlarının, prim borçları olanların ve diğer birçok borçların 30 Haziran 2016 tarihden önceki borçların yapılandırılabileceğini, Borçlarını peşin ve taksitli olmak üzere iki yöntemle ödenebileceğini, İlk taksit ödemesi kasım ayında başlayacak. Sosyal güvenlik primlerinde ilk taksit aralık ayında başlayacağını, Borçların 6-9-12-18 taksitle iki ayda bir ödeme yapılabileceğini ve peşin ödemede büyük kolaylık sağladığını, İki kez geç ödeme imkanı olduğunu, Bu yapılmazsa borç eski tutarına döneceğini, Müracaat için başvuru süresi 31 Ekim 2016da bittiğini. Bu tarihten sonra yapılan başvurularda borç yapılandırma yapılamayacağını, borcun aslı ödenirse gecikme zammı olmayacağını belirterek, borçlarını tam ve zamanında düzenli ödeyen vatandaşlar için belli bir oranda indirim olacağını belirtti. Son olarak Rtn. Tuğrul Odabaş üyelerimizin konu ile ilgili sorularını da yanıtladıktan sonra teşekkür ederek konuşmasını tamamladı. Başkan Ömer Yusuf Uygun, Konuk konuşmacıya “Vergi Affı ve Vergi Borç Yapılandırma Paketi Neler Getiriyor” konusunda kendilerini aydınlatmasından dolayı konuşmacımıza teşekkür etti ve günün anısına kendilerine bir teşekkür belgesi sundu.