Ordu Rotary Kulübü Dünyaya Elektrik Enerjisinin de bir Seçenek olduğunu göstermek isteyen 3 öğrenciye ev sahipliği yaptı. Ordu Rotary Kulübü Dünyaya Elektrik Enerjisinin de bir Seçenek olduğunu göstermek isteyen 3 öğrenciye ev sahipliği yaptı. "Temiz ve etkili teknolojilerle ilgili farkındalığı arttırmak" için Remy Fernandes, Karen Koulakıan ve Ludwig Merz arkadaşlar Elektrik ve Güneş Enerjisi ile çalışan bir "Tuk Tuk" yaparak Tayland’ dan - Fransaya (20 000 kilometre) gitmek için yola çıktılar. Ordu Rotary ve Ordu Rotaract Kulübü Ailesi olarak bu ekibin Ordu’ danç geçişinde kendilerine ev sahipliği yaptık. The Pilgreens kimdir? : Bir elektrikli Tuk Tuk ile Avrasya’da destansı bir yolculuğa çıkarak dünyaya elektrik enerjisinin de bir seçenek olduğunu göstermek isteyen 3 öğrenci; Karen, Remy ve Ludwig . Bankok’tan Tulus/Fransa’ya 120 günde 20.000 km yol yaparak yaklaşık 15 ülke gezmek için yola çıkan The Pilgreens ekibini bu uzun yolculuğun 85 gününü geride bırakan ekip ,yaklaşık 14.000 km yol yaptı. Tuk Tuk araçlarını fabrikadan alıp elektrik enerjisi ile çalışır hale getiren gençlerin dönüştürdüğü elektrikli Tuk Tuk ‘da 2 adet elektrikli batarya ve 2 güneş paneli mevcut. Elektrikli Tuk Tuk ; tek şarj ile 350 km yol yapabiliyor, Max. 70 km/h hıza ulaşabiliyor ve max.400 kg yük taşıyabiliyor. 100 km yol yapabilmek için sadece 1 euro’luk elektrik enerjisi harcıyor.