Ordu Rotary Kulübü 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Gününü kutladı.

Ordu Rotary Kulübü 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Gününü kutladı. Ordu Rotary Kulübünün 11.10.2016 tarihinde yapılan 1610. toplantısında 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü münasebetiyle konuk konuşmacı olarak Ordu Rotaract Kulübü Başkanı Rtc. Nagihan Akarsu davet edildi. Konuk konuşmacı Rtc. Nagihan Akarsu; Türkiye, Kanada ve Peru tarafından yapılan girişimler sonucunda, kız çocuklarına karşı ayrımcılığın önlenmesi ve onların insan haklarından tam ve etkili bir şekilde yararlanmalarını sağlamak amacıyla Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından11 Ekim, "Dünya Kız Çocukları Günü" olarak ilan edildiğini, Günün önemi, amacı ve kız çocuklarının karşılaştıkları ayrımcılığın önlenmesi, insan haklarından eksiksiz yararlanmaları; 11 Ekim Dünya Kız Çocuklar Günü’nün kız çocuklar için bir bayram değil, eşitsizlikle mücadele günü olarak bilinmesinin gerektiğini, Kız çocuklara yönelik ayrımcılık, ihmal ve istismarın ortadan kaldırılması için sürekli ve kararlı bir devlet politikası benimsenmesi gerektiğini, Cinsiyet rollerine göre değil, yetenekleri ve istekleri doğrultusunda büyümelerini ve Meslek sahibi olmalarının sağlanması gerektiğini, konularında üyelere bilgiler sundu. Başkan konuk konuşmacımız Rtc. Nagihan Akarsu’ya bu anlamlı günde kendilerine vermiş olduğu bilgilerden dolayı teşekkür ederek günün anısına bir teşekkür belgesi sundu.