OTİZMLİ ÖMERİİN HAYATI KİTAP OLDU
AJANS2430 - “GÖZLERİNDE BULUDUM KENDİMİ” Hayaldi gerçek oldu. Çayyolu Rotary Kulübünün 2014 yılında başlattığı “HAYAL-İN ROTARY ile GER&CcAJANS2430 - “GÖZLERİNDE BULUDUM KENDİMİ” Hayaldi gerçek oldu. Çayyolu Rotary Kulübünün 2014 yılında başlattığı “HAYAL-İN ROTARY ile GERÇEKLEŞSİN” projesi Otizm farkındalığı konusunda otistik çocuğu olan bir annenin hayalini gerçekleştirdi.
Otistik Ömer’in annesi Nuran Aslanol'un oğlunun hayatını ve otizmi anlatan kitabı "Gözlerinde Buldum Kendimi" Ankara Çayyolu Rotary Kulübü sponsorluğunda bastırıldı.
Kapadokya Rotary kulübünün Otistik Yaz Kampına davet edilen 3 kardeşin en küçüğü ve 14 yaşındaki otizmli Ömercik hayatında ilk kez bir kamp yaşantısının yanı sıra at binmek ve havuzda yüzmek gibi ilklerle mutlu oldu.
“Rotary’nin Ömer’e ve Otizmli çocuklara hizmeti devam edecek” diyen 2430. Bölge Federasyonu Dönem Guvernörü Canan Ersöz “Ömer artık bizim için otizmli çocukların sembolüdür. Ancak Ömer için verdiği mücadeleden dolayı annesini de yürekten kutluyorum” dedi.
Çayyolu Rotary Kulübü geçmiş dönem başkanı Rt. Nilgün Pekçağlıyan anne ve Ömer ile ilgili şunları söyledi:
“Sn. Nuran Aslanol çok az Otizmli çocuk annesinin gösterebildiği iradeli savaşı “Hayal-in” projemizin de desteğiyle kazanmıştır. Anne Otistik çocuğunun yanı sıra diğer iki çocuğunu da mükemmel yetiştirmiş ve onları da Ömer konusunda bilinçlendirerek kendisine iki yardımcı melek daha eklemiştir. Ömer’e gelince onun iyileşmesi mümkün değil ama tıpkı ailesi gibi toplum tarafından kol kanat gerilerek kabul edilmesi mümkün… Bu kitapta destek Ömer’den ziyade toplumda onun mücadelesini veren annenin, omuzlarındaki yükü taşıyacak manevi bir desteği olmaya çalıştık” dedi.
Otizmli oğlu için yaşadıklarını bir kitap haline getiren anne Nuran Aslanol:”Hayat garip bir bilmece. Çözebilen var mı bilmiyorum ama bazen o kadar kolay oluyor ki şaşırıyoruz. “acaba rüyamı? Diyorsunuz. O kadar zor bilmecelerden sonra “ bu kadar kolay olmamalı, imkansız diyorsunuz. Rüyadaydım ve uyanmak istemiyordum. Yaşadıkları düşünüyor ve bunlar gerçek olabilir mi diye soruyordum kendime ama sonunda kitabım Rotary desteği ile basıldı” dedi.
“Benim için bir rüyayı, hayali gerçekleştirildi” diyen Aslanol, şöyle devam etti:
“ANKARA ÇAYYOLU ROTARY KULÜBÜ üyesi Sema Güneri’yi tanımam benim hayatımın dönüm noktası oldu. Kendisini ziyaretimde o kadar candan karşıladı ki beni. Bu kez tamam dedim kendi kendime. Ankara Çayyolu Rotary Kulübü bu desteği sadece bana değil bütün engelli ve yakınlarına yapmış oldular. En büyük hayalim kitap yazmaktı, yaşadıklarımı engelli yakınlarına aktarmaktı. Bu uğurda kitabımı bastırdılar. Yüreğimi ellerine aldılar. Ve şimdi o kitabın satışı için halen uğraşıyorlar. Bırakmadılar beni ve hayallerimi. Halen bir hayalimi tam anlamı ile haya olmaktan çıkarmak için el ele yürek yüreğe benimle ilerliyorlar. Benimle yaşıyorlar. Ankara Çayyolu Rotary Kulübü’nün Hayal-in Çayyolu Projesi ile hayalim, rüyam gerçek oldu. Teşekkürler benim yüreğimi taşıyan bütün Rotaryenlere. Umarım yazdıklarım ve yaşadıklarım tüm Otizmli ailelerin yaşadıklarına ve beklentilerine güzel bir mesaj olur.”
Kitabın kapağındaki resim ünlü ressam Tülay Çiftçi’nin küçük Ömer’e ve annesine yürekten bir armağanıdır. Kitabın adına gelince belki şiiri yazarken Ömer’i tanımıyordu bile Olgun Şensoy ama Nuran Hanımın konuşmasına davetli olduğu kulüp toplantısında tanık olanlardan biriydi ve oda titreyerek kitabın isim babası olmayı teklif etti. “Gözlerinde Buldum Kendimi” şiirinin adını ve bir şiirini Ömer’e armağan ederek kocaman yüreğini ortaya koydu her iki sanatçıya da ayrı ayrı teşekkür ediyorum… diyen Refik Naci Gizer “herkesi Ömer’in gözlerinde kendini bulmaya ve engellerden kurtulmaya davet ediyorum” dedi.
Ömer farkında mı bilmiyoruz bu çaba ve mücadelenin ama herkesi Otizm konusunda tek yürek olmayı, birleştirmeyi başarsın istiyoruz.
Haber:Fotoğraf: Ferit BİNZET
Haber Dosyaları: