Neşem Öğretmenin Yardım Çağrısına Rotary Yetişti

Adıyaman’ın Çelikhan ilçesine bağlı Yağızatlı köyü, İncirli mezrasında görev yapan yeni mezun öğretmenin yardım çağrısına Ankara Maltepe ve Adıyaman Nemrut Rotary Kulüpleri yetişti.

İzmir Ege Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği bölümünü birincilik ile bitirerek ilk görev yeri olarak Çelikhan’ın en ücra yerlerinden biri olan İncirli İlköğretim okuluna atanan Neşem Bağırsakçı isimli öğretmen 7’si kız toplam 11 öğrencisinin zor şartlarda okuduğunu ve imkansızlıklar nedeniyle kıyafetlerinin olmayışına kaygısız kalamadı. Öğrencilerinin daha iyi kıayafetlerinin olmasını isteyen Neşem öğretmenin yardım çağrısını alan Adıyaman Nemrut Rotary Kulübü anında Ankara Maltepe Rotary Kulübünün sponsorluğunda temin edilen kıyafetleri minik öğrencilere ulaştırarak teslim etti.

Sert geçen kış aylarında kıyafetleri ve ayakkabıları olmayan öğreciler için bir şeyler yapabileceğini düşünen Neşem Öğretmen  mutluluğunu şöyle ifade etti:

“İmkanları kısıtlı ama okuma istekleri sınırsız olan öğrencilerim için yardım talebinde bulundum. Ve anında Adıyaman ve Ankara’daki Rotary Kulüpleri çocukların bütün giyim ihtiyaçlarını karşılayarak onların ölçülerine uygun bot, mont, kazak, çorap, okul çantası, diş fırçası ve macunlarıyla birlikte  okulumuza gelerek bizleri mutlu ettiler. Ben yardım talebimize kayıtsız kalmayan Rotary kulüplerine teşekkür ediyorum. Umarım ihtiyacı olan her çocuk böyle mutlulukları bizler gibi yaşayabilir.”

İyiki İncirli İlköğretim Okulunun öğrencilerine yardım edebildik diyen, Ankara Maltepe Rotary Kulübü Başkanı Aşkın Demir, minik öğrencileri giydirdikten sonra duygularını şöyle ifade etti:

“Adıyaman Nemrut Rotary Kulübümüzün Başkanı Ferit Binzet’in Rotary kulüplerine yazdığı bir mail ile İncirli İlköğretim Okulu öğrencilerinin kıyafatlere ihtiyacı olduğunu yazınca Maltepe rotary Kulübü olarak hemen birşeyler yapabiliriz diye düşünerek başkanımı aradım. Görüşmelerimiz sonrasında hemen öğretmenimizi aradım ve öğrencilerimizin nelere ihtiyacı olduğunu sordum. Öyle bir heyecanla harekete geçtik ki hemen alışverişimizi yaparak Adıyaman’a geldik.

Gerçekten çok ücra bir yerde olan okulu ve öğrencileri görünce burada olmaktan ve yardımların doğru yere ve doğru insanlara ulaştığını görmekten büyük bir mutluluk duydum. Bence buna benzer çok okulumuz ve ihtiyaç sahibi öğrencilerimiz var. Umarım bizim yaptıklarımız küçük bir şey bile olsa başka yardımseverlere örnek olur. Ben öğrencilerin gözlerindeki mutluluğu ve heyecanı gördüm. Herkes bu mutluluğu hakediyor diye düşünüyorum.” dedi.

“Keşke ihtiyacı olan bütün öğrencilere hatta herkese yardım edebilsek” diyerek, İncirli İlköğretim Okulundaki minik öğrencileri mutlu ettiklerini belirten Nemrut Rotary Kulübü Başkanı Ferit Binzet, “Herşeyi devletten beklememek adına sosyal sorumluluk bilinci ile sizde olanları olmayanlarla paylaşmanın mutluluğunu yaşamak gerekir. Bizlerde Neşem Öğretmenimizin yardım talebini Rotary Kulüplerimizin başkanları ile paylaştım ve biranda çok sayıda yardım teklifi aldık. Ancak Maltepe Rotary Kulübümüz anında yardım için evet dedi ve çocukların kıyafetlerini alarak minik öğrencilerimizi mutlu etti. Ben böylesine güzel bir mutluluğa vesile olabildiğim için kulübüm adına çok mutluyum” dedi.

Öğrencilerinin mutluğunu gözlerindeki parıltıyla ifade eden Öğretmen Neşem Bağırsakçı ise,”Bir mail ile yapılan yardım karşısında görev yaptığım yer ne kadar uzak yada şartlar ne kadar zor olursa olsun, iyi birşeyler istenildiğinde olabiliyormuş. bunu görmek beni çok mutlu ve motive etti” dedi.

Ankara Maltepe Kulübü Başkanı Aşkın Demir, Adıyaman  Nemrut Rotary Kulübü Başkanı Ferit Binzet ve Rotaryenler öğrencileri tek tek giydirerek minik öğrenciler ve aileleriyle sohbet ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Lastik ayakkabılarından kurtup botlarını ve montlarını giyen minik öğrenciler ise yaşadıkları heyecan ile keyifli bir günün ardından yeni kıyafetleri ve çantalarını alarak evlerinin yolunu tuttu.