NEMRUT ROTARY KULÜBÜNDEN TOHUM TOPU PROJESİNE DESTEK
Orman Bölge Müdürlüğü ile ortak çalışmalar yapan Ecording firması ve Rotary 2430. Bölge Federasyonu ile karşılıklı imzalanan sözleşme gereği Rotary adına 50.000 adet Tohum Topu Muğla Bölgesindeki yanan orman alanlarında ve Artvin Bölgesinde Orman Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen bölgelere Ecodrone’lar ile atılmak suretiyle toprakla buluşacak.
Tüm dünya genelinde küresel ısınma, mevsimsel değişiklikler, orman yangınları vb. çevre etkilerine karşı etkin bir mücadele yapılmakta olduğuna dikkat çeken Adıyaman Nemrut Rotary Kulübü Dönem Başkanı Ferit Binzet, “Tohum Topu” projesi hakkında şu bilgileri verdi:
“Rotary 2430. Bölge Federasyonuna bağlı Rotary Orman Komitesi tarafından yürütülen “Tohum Topu” projesi ile Muğla ve Artvin illerinde ulaşılması güç olan dağlık bölgelerde Ecodrone’lar tohum topu atışları yapılmak suretiyle ağaçlandırma ve orman kurma çalışmaları Adıyaman Nemrut Rotary Kulübü olarak 500 adet topu alarak projeye destek için bağışta bulunduk.
Rotary 2430. Bölge Federasyonu bünyesinde kurulan “Rotary Orman Komitesi” bu bağlamda güzel bir sosyal sorumluluk projesi yürütüyor. Başlatılan çalışma ile ülkemizde ulaşılması zor ve dağlık olan arazilerin ağaçlandırılması için Orman Genel Müdürlüğü tarafından bir yıl içerisinde belirlenen uygun mevsim ve dönemlerde Rotary adına toplam 50 Bin tohum topu toprak ile buluşturulacak. Bizde bu anlamlı proje kapsamında kulübümüzdeki 9 üye ve Rotary 2430. Bölge Federasyonu Başkanımız Emre Öztürk ve eşi Gülce adına 500 adet tohum topu bağışında bulunduk ve sertifikalarımızı dağıttık. Atılan her tohum topu yeşerdi mi ya da fidana dönüştü mü daha sonra sertifika üzerindeki QR kodlarla takip edebiliyoruz. Umarım her tohum bir fidana, her fidan da bir ormana dönüşür.”
TOHUM TOPU NEDİR?
Tohum topları, tohumların doğa koşulları altında çimlenme ihtimallerini iyileştirmek ve tohumların ağaca dönüşme süreçlerinde karşılaşabileceği olumsuz etkileri minimize etmek amacıyla; kil, toz gübre, çeşitli mineraller ve orman toprağı bulunan karışımla kaplanıp toplar haline getirilmesinin bir sonucudur.
Tohum Topu İçeriği: Kil, Mineral, Orman Toprağı, Tohum, Su Tutucu Materyaller ve Gübre
NEDEN TOHUM TOPU?
Tohumların özel olarak hazırlanan karışımla kaplanması ile soğuk, aşırı sıcak, rüzgâr, orman canlılarının tohumu yemesi gibi olumsuz şartlardan korunmaları sağlanmaktadır.
Haber Dosyaları: