Modern kölelikle mücadele etmek

Dünyada yaklaşık 40.3 milyon insan, cinsel sömürü veya zorla çalıştırma içeren kölelik içinde yaşamaktadır. Freedom United ile yeni bir ortaklık, Rotaryenlere bunu durdurmak için bir şeyler yapma şansı veriyor.
Dave McCleary, 2012 yılında Melissa adlı genç bir kadının seks ticaretinde nasıl sona erdiğini açıkladığı bir gençlik konferansında gönüllü oldu.

Genç bir adam kapısını çaldığında ve ona bir iş modeli önerdiğinde, Atlanta, Georgia, ABD'nin güzel bir banliyösünde yaşıyordu. Adam, bir uyuşturucu, tehdit ve baskı kombinasyonu yoluyla fuhuşa sokan bir pezevenk olduğu ortaya çıktı.

Roswell Rotary Kulübü üyesi McCleary, “Benim kasabamdı ve evlenmeden önce eşimin yaşadığı bir dairede yaşıyordu” diye hatırlıyor. “Sunumdan sonra kulübümün bir üyesi ona büyük bir sarılmaya başladı. Onu nasıl tanıdığını sordum ve 12 yaşındayken çocuklarına baktığını söyledi. Bu, bunun başka birinin sorunu olmadığını fark ettiğimde. Bu her yerde oluyor. ”
McCleary, Rotary kulüplerinin 2013 yılından beri köleliğe karşı mücadele çabalarını koordine eden Rotary Köye Karşı Rotary Eylem Grubu'nun eş başkanlığını yapıyor. Grup için büyük bir meydan okuma, harekete geçmek için kulüpleri motive ediyor. Sorunun muazzam ölçeği korkutucu olabilir.

Global Kölelik Endeksi, dünya çapında 40.3 milyon insanın köleliğe, bağlı iş gücüne, zorla çalıştırmaya, çocuk köleliğine, seks ticaretine veya zorla evliliğe maruz kaldığını tahmin etmektedir.

“Birçok insanın sorduğunu düşünüyorum,‘ Ne yapabilirim? Küçük kulübümün ne gibi bir etkisi olabilir? ”Dedi McCleary.

Tek bir cevap, grubun son zamanlarda Orta Doğu ülkesi olan ve milyonlarca ortak, aktivist ve savunucuyu, hükümetleri ve şirketleri kölelik sona erdirmeye ikna etmek için çevrimiçi kampanyalarla harekete geçiren kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Freedom United ile olan ortaklığından kaynaklanabilir.

Freedom United’ın web sitesi aracılığıyla, herhangi bir büyüklükteki Rotary kulüpleri, çevrimiçi bir platform aracılığıyla birbirleriyle bilgi paylaşırken köleliğe dair topluluk bilincini artıran “özgürlük halkaları” oluşturabilirler. Freedom United, kulübün uzmanları, mağdurları ve halihazırda modern kölelikle mücadele eden yerel sivil toplum kuruluşları temsilcilerini de içeren konuşmacılar düzenleyerek iki saatlik bir topluluk etkinliği planlamasına yardımcı oluyor. Etkinliğin sonunda, insanlar yüzüğe katılmaya davet edilir. Bu yaratılan çekirdek ekip daha sonra taahhüt edecek yıllık projeleri seçer.

Freedom United'ın CEO'su Joe Schmidt, “Bu halkalar bir Rotary kulübünden esinlenilmiş, ancak daha büyük topluluktan da çekilmiştir” diyor. “Yapmayı seçebilecekleri bir dizi şeyimiz var. Belli bir projeye oldukça basit ve lazer odaklı tutmasını istiyoruz. ”

Delta Havayolları'nın insan ticareti karşıtı stratejisine tavsiyede bulunan Schmidt, Atlanta'daki 2017 Rotary Konvansiyonu dahil olmak üzere, Delta'nın Gürcistan Rotaryenleri'yle ilgisi ile McCleary ile bir araya geldi.

“Dave ve ben konuşmaya başladık ve sadece ABD'de modern kölelik konularında çalışan 200 ila 400 grup olduğunu biliyoruz. Bununla birlikte, bunların hepsi ortak bir platformdan yoksun bırakıldı, ”diyor Schmidt. “Freedom United’un kitlesel çevrimiçi topluluğumuzu taban seviyesine indirgemesi ve Rotary’in dünya çapındaki yüzlerce gruba bu kavgada ayak askerleri olacak olan gruplara ulaşabilme kabiliyeti, Freedom United’un çıkarları arasında bir bağlantı yarattı.”

Schmidt'e göre, ABD, Tennessee, Chattanooga'da bir halka yıllık bir gala yardımcısı planlıyor ve biri Raleigh, North Carolina'da bir farkındalık yaratmak için bir yürüyüş / koşu üzerinde çalışıyor. Başka bir halka, “Kızıl kumlu bir proje” düzenliyor; gönüllülerin esir aldığı dünyadaki bütün insanları temsil etmek için şehir sokaklarındaki çatlaklarda kırmızı kum serpiyorlar.

Clayton, North Carolina'nın Rotary Kulübü başkanlarından Ian Rumbles, Schmidt'in nisan ayında yaptığı bölge konferansında konuştuğunu duydu. Kulübü bir yüzük oluşturmanın başlangıç ​​aşamasındadır.

Rumbles, “Benimle rezonans edilenler, yerli kölelik miktarını ve kendi eyaletimdeki tarım alanlarında çalışmaya zorlanan insanların sayısını duyuyordu” diyor. “Ülkemizdeki insanların modern kölelerin olması, beni dünyanın dört bir yanındaki köleliği hayal edebileceğimi düşünmemi sağladı.”

Schmidt, Rotary’in çocuk felci ortadan kaldırılması konusundaki deneyiminin bu dövüş için mükemmel bir ortak olduğunu söyledi.

“Rotary'nin bir davaya ve polioyla olan rekoruna bağlılık konusundaki sabrı, Rotaryenlerin uzun vadeli bir küresel değişime karşı kararlı ve kararlı bir şekilde harekete geçmeye istekli olduklarını gösterdi. “Bu, modern köleliğe karşı mücadelede eksik olan şey: uzun süredir bu şeylere adım atmak ve köleliği bir kez ve her şeyi ortadan kaldırmak isteyen büyük örgütler”.

Rotary kulüpleri on yıldan uzun süredir kölelik karşıtı örgütleri desteklemektedir. Daha büyük çabaların birinde, Dunbar, Lothian, İskoçya'daki Rotary Kulübü tarafından yönetilen 14 Rotary kulübü, 2015 yılında Hindistan'ın Kalimpong kentinde insan ticareti için bir mesleki eğitim merkezi açtı. Proje kısmen Rotary Vakfı hibe ile finanse edildi. Grup, kölelikten kurtulan kadınlar ve kızlar için bir ev eklemeyi planlıyor.

McCleary, Freedom United ile olan işbirliğinin daha fazla yol açacağını umuyor.

“Rotary hakkında en iyi şey, biz internat olsa bile