Malatya Rotary Kulübü

Malatya Rotary Kulübü "Sesli Kitaplık Projesi"

Malatya Rotary Kul
Malatya Rotary Kulübünün "Sesli Kitaplık Projesinde" mutlu sona ulaşıldı. 12 Kasım tarihinde Guvernörümüz Canan ERSÖZün önderliğinde, proje kapsamında Malatya Kılıçarslan İlköğretim Okulu Görme Engelliler bölümüne yapılan "Sesli Kitaplık ve Bilgisayar Laboratuvarı" yetkililere teslim edildi. Yine guvernörümüz tüm görme engelli öğrencileri tek tek sınıflarında ziyaret etti ve proje kapsamında temin edilen mp3 oynatıcıları hediye etti. Ziyaret esnasında kimi zaman çok eğlenceli, kimi zaman ise çok duygulu anlar yaşandı. Yapılan sesli kitaplık ve bilgisayar laboratuvarı ile, görme engelli çocuklarımız proje kapsamında onlara özel temin edilen sesli kitapları okuyabilecekleri gibi, Milli Kütüphane gibi daha büyük sesli kitap arşivlerine sahip kütüphanelerden doğrudan bağlanarak kitap okuyabilecekler. Üstelik sadece okulda değil, okul dışında da kitap okuyabilmeleri mümkün olacak. Şöyle ki; Proje kapsamında öğrencilerin her birine sesli kitapların yüklenebileceği ve görme engellilerin kullanabileceği teknik özelliklere sahip mp3 oynatıcılar hediye edilmiştir. Bu sayede sesli kitaplıktan ya da doğrudan kütüphanelerden temin edilen tüm kitapları mp3 oynatıcılara yükleyerek her yerde okuyabilecekler. Aynı zamanda proje kapsamında okul tuvaletleri görme engelli çocukların kullanabilecekleri şartlara uygun hale getirildi, yenilendi. Yine aynı okulun görme engelli olmayan öğrencilerin eğitim gördüğü bir diğer binasında ise, bir kütüphane odası yapıldı.