MESLEĞİNİN ZİRVESİNDEKİLERE  ROTARY’DEN ÖDÜL

MESLEĞİNİN ZİRVESİNDEKİLERE ROTARY’DEN ÖDÜL

Ankara Başkent Üniversitesi Prof. Dr. İhsan Doğramacı Konferans Salonunda Mesleğinin Zirvesine ulaşarak genç nesillere örnek olan kişi ve kurumlara 5 dalda Rotary Meslek Hizmetleri Ödülleri takdim edilmiştir.
Uluslararası Rotary 2430 Bölge Federasyonuna bağlı 17. Grup Kulüpleri olan Ankara Ulus, Ankara Tandoğan, Ankara Koru ve Ankara Ostim Rotary Kulüpleri tarafından organize edilen ve yaklaşık olarak 250 kişinin katılımıyla gerçekleştirildi. Bilim dalındaki Meslek hizmet ödülü, 3 KAsım 1975 yılında Türkiyede ilk canlı donörden böbrek naklini gerçekleştiren, ve Tıp dünyasında sayısız ilke imza atan Prof. Dr. Mehmet Haberala verildi. Başkent Üniversitesinin ev sahipliği yaptığı, 17inci Grup Rotarty Kulüplerinin düzenlediği Meslek Hizmetleri Ödül Törenine Bilim Dalındaki ödül, bir çok ilke imza atarak adını Tıp Dünyasına altın harflerle kazıyan Prof. Dr. Mehmet Haberala verildi. Prof. Dr. Haberal, Rotary kulüplerine teşekkür ederek, "ben sadece görevimi yapıyorum, yaptıklarım benim vatandaşlık görevim" dedi. Rotary Hizmet ödüllerinin her yıl geleneseksel olarak dağıtıldığını belirten Uluslar arası Rotary 2430. Bölge Federasyonu Başkanı Canan Ersöz;”Her yıl mesleğinde başarılı çalışmalar yapan, ayrıca kentin ve ülkenin gelişmesi için çaba gösteren kişilere Meslek ve Hizmet Ödülü veriyoruz. Bu yıl Ankara’da düzenlediğimiz bu törende gerçekten başarıları ile adlarını ülke genelinde duyurmayı başarmış sevgili dostlarımıza ödüllerini Rotary adına vermekten büyük bir mutluluk duyuyorum” dedi. Medya dalındaki ödül Kanal Dde yayınlanan Günaydın programının sunucusu İrfan Değirmenciye, Spor Dalındaki ödül, Başkent Üniversitesi mezunu Milli Dalgıç Şahika Ercümene verildi. Geceye katılamayan Değirmencinin ödülünü meslektaşı, Filipinlerde yeni bir dünya rekoru için hazırlanan Ercümenin ödülünü ise dayısı aldı. Zanaat Dalındaki ödülün sahibi ise Yazma Baskı Sanatçısı Yasemin Ertaştan oldu. Son ödül ise Kurumsal dalda "Bir usta bin usta" projesiyle Anadolu Sigortaya verildi. Ödül alanların kendileri için hazırlanmış kısa filmlerle katılımcılara tanıtılmasının ardından ödülleri takdim edilmesinin ardından, CSO keman sanatçısı Gülümser Gizem Aytüre ile Başkent Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğretim üyesi piyanist Kamerhan Turan tarafından kısa bir müzik dinletisi sunuldu. Çıkışta, standları dolaşan Prof. dr. Mehmet Haberal, yazma baskı sanatını da denemeyi de ihmal etmedi.