MERSİN KIZKALESİ RK KISA DÖNEM YAZ KAMPI

10 farklı ülkeden 11 misafir öğrencinin katılımı ile gerçekleştirilen “Anatolia, from South to East” temalı yaz kampının Mersin ayağı Mersin Kızkalesi RK tarafından 17-23 Ağustos tarihleri arasında tamamlandı.

17 ve 18 Ağustos tarihlerinde ülkelerinden Mersin’e gelen öğrencilerimiz ağırlayıcı ailelerimizce karşılanarak evlerine yerleştirildiler. Programın ilk gününde Mersin Valiliği, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Mersin Ticaret Sanayi Odası Başkanlığı’na resmi ziyaretler yapıldı. Daha sonra öğrencilere Atatürk Evi ve Müzesi ile Mersin Şehir Müzesi ve Mersin Denizcilik Müzesi gezdirildi.

Mersin Kızkalesi Rotary Kulübü’müzün 19 Ağustos 2013 Pazartesi günü yapılan haftalık toplantısına katılan öğrenciler kendi sunumlarını yaptılar ve toplantıda bayrak değişim töreni gerçekleştirildi. Kampın ikinci günü Mersin’in en güzel koylarında günübirlik yat turuna çıkan gençler deniz, güneş ve eğlencenin tadını doyasıya çıkardılar. Daha sonraki günlerde Mersin Kızkalesi Rotary Kulübü’müzün geçmiş dönem başkanlarından Rtn.Hüseyin ARSLAN’ın sahibi olduğu Arbella Makarna Fabrikası’nı gezen öğrenciler makarna üretimini izleyerek fabrika çalışanlarından bilgi edindiler. Daha sonra Coca-Cola İçecek A.Ş.’nin Mersin’deki üretim tesislerini ziyaret ederek meşrubatların üretimini yakından izleme fırsatı buldular. Serbest zamanlarında Mersin Forum AVM ve Mersin Marina’ya giderek zaman geçiren gençler gündelik yaşam ve kentin kültürü konusunda da bilgi ve fikir sahibi oldular.

Sonraki gün Erdemli ve Silifke’deki Mersin’in önemli ören yerlerini gezen öğrencilerimiz şehrin tarihi ve kültürel mirası konusunda bilgi edindiler. Aynı günün devamında öğrencilerimizi yine deniz, kum, güneş ve eğlence sürprizi bekliyordu.

Kamp Programı boyunca Mersin Kızkalesi Rotary Kulübü Dönem Başkanı Rtn.Fatih KÖSEL, Kısa Dönem Yaz Kampı Koordinatörü Rtn.İlhan KARASELÇUK, Bölge Gençlik Değişim Ana Komite Üyesi Rtn.Esra ERASLAN, Kulüp Sekreteri Rtn.Hakan KENDİRCİ, Rtn.Mesut ÖZCÖMERT, Rtn.Cenap ÜNEL, Rtn.Atilla ŞAHİN, Rtn.Cem FIRAT, A.Neval KÖSEL, Nilüfer KARASELÇUK, Semiray LAL, Derya KENDİRCİ, Özgür Ali NUR ve üyelerimizin çocukları misafir öğrencilerimize eşlik ettiler.

Mersin’den ayrılmadan önceki son gecelerinde Mersin Kızkalesi Rotary Kulübümüz tarafından misafir öğrencilerimiz onuruna bir parti verildi. Partide doyasıya eğlenen misafir öğrencilerimiz ve üyelerimizin çocukları, gecenin sonunda kampın Mersin ayağının sonuna yaklaşmanın ve ayrılığın hüznünü yaşadılar. Geceye katılanlar, bu vesileyle Uluslararası Rotary’nin öğrenci değişim programlarının Dünya Barışı’na olan büyük katkısına bir defa daha yakından ve somut bir şekilde tanık oldular.