Lider Hintli otelci Rotary International başkanı seçildi

NEW DELHI, (1 Ekim 2018) - Asya Otelleri (West) Ltd.'nin başkanı ve genel müdürü olan ve Yönetim Kurulu Başkanı ve Hyatt Regency Mumbai ve JW Marriott Hotel Yeni Delhi Aerocity'nin başkanı Sushil Kumar Gupta, bir yıllık görevine başlayacak. Rotary International, 1 Temmuz 2020'de.

41 yıldır hizmet kuruluşunun bir üyesi olan Sushil Kumar Gupta, Delhi Midwest Rotary Kulübüne ait olup, 1 Temmuz 2020'de Rotary International'ın başkanı olarak bir yıllık dönemine başlayacak.

41 yıldır hizmet kuruluşunun bir üyesi olan Gupta, Delhi Midwest Rotary Kulübüne ait. Rotary’in küresel 35.000 kulüp ağının başı olarak Gupta, örgütün insani etkisini ve kulüp üyesi çeşitliliğini artırmayı hedefliyor.

Gupta, "Bu örgütü bana öncülük edenlerin seçkin saflarına katılmaya gönül verdim," dedi. "Rotary üzerinde, özverili liderliği ve hizmete sarsılmaz bir bağlılığı yansıtan bir iz bırakmayı umuyorum."

Hindistan'ın 3.700 Rotary kulübü ve 146.000 üyesi insani yardım sorunlarını ele almak ve hastalıklarla savaşmak, barışı teşvik etmek, temiz su sağlamak, eğitimi desteklemek, anneleri ve çocukları kurtarmak ve yerel ekonomiler yetiştirmek için sürdürülebilir projeler uygulamak için harekete geçiyor. Rotary Vakfı aracılığıyla geçtiğimiz yıllarda verilen 221 milyon $ 'dan fazla bu programları destekledi.

Geçen ay, Bengaluru'dan emlakçı ve Rotary üyesi Dakoju Ravishankar, Vakfa 14,7 milyon dolar bağışladı. Gupta, “İnsanlar Rotary'yi destekliyor çünkü bu, somut projeler yoluyla toplulukları destekleyen güvenilir bir kuruluş” dedi. “Aslında, CNBC Rotary'i dünyanın en iyi 10 yardım kuruluşundan biri olarak adlandırdı. Sadece Hindistan'da Rotary, toplumlarımızı polio eradikasyonu, sürdürülebilir ve güvenli tuvalet tesis etme, okullar kurma, içme suyu sağlama ve sayısız iyi işler yapma yoluyla olumlu etkiledi. ”

Gupta, Hindistan Otelcilik ve Restoran Dernekleri Federasyonu ve Hindistan Turizm Finansmanı Şirketleri Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmektedir. Deneyim Hindistan Toplumunun başkanı, turizm endüstrisi ile hükümet arasındaki kamu-özel ortaklığıdır. Hindistan'ı bir turist destinasyonu olarak tanıtıyor. Halen Himalaya Çevre Vakfının başkan yardımcısı ve Hindistan'daki Eyereght Universal Operasyon Kurulu'nda görev yapıyor.

Rotary hakkında: Rotary, dünyanın en acil insani güçlükleriyle başa çıkmaya adanmış küresel bir gönüllü liderler ağını bir araya getiriyor. Rotary, 200'den fazla ülkede ve coğrafi alanlarda 1.2 milyon üyeden fazla 35.000 Rotary klübünü birbirine bağlamaktadır. Çalışmaları, kendi toplumlarında ihtiyaç duyan ailelere çocuksuz bir dünyaya doğru çalışmalarına yardımcı olmaktan hem yerel hem de uluslararası düzeyde yaşamları iyileştirir.

Jyoti Rai 011-41150173, Jyoti.Rai@rotary.org

Chanele Williams + 1-847-866-3466, chanele.williams@rotary.org