Karadeniz Ereğli Rotary Kulübü Devir Teslim Töreni 14 Haziranda Gerçekleşti.

Kdz. Ereğli Rotary Kulübü 2014-2015 dönem Başkanı Boğaçhan Yıldırım, görevini 2015- 2016 dönem başkanı Mustafa Gür’e törenle devretti. 14 Hazir

14 Haziran Pazar günü Erdemir Mühendisler Derneği Lokali’nde düzenlenen ‘bol ödüllü’ törene yoğun misafir katılımı oldu. Davetliler arasında Rotary Kulüplerinin yöneticilerinin yanı sıra Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam, Kdz. Ereğli Lions Kulübü Başkanı Hakan Yaman, Kdz. Ereğli Soroptimist Kulübü Başkanı Didem Erdem, TSO Başkan Yardımcısı Sertan Yalçın’da vardı.

Kdz.Ereğli Interact Kulübünün müzik dinletisi ile başlayan program 2014-2015 dönem Başkanı Boğaçhan Yıldırım’ın açılış konuşması ile sürdü. Daha sonra dönem faaliyetlerini sunu eşliğinde anlatan Yıldırım, kulübün kendi döneminde önemli başarılar elde ettiğini söyledi ve başarının tesadüfle ve kolay elde edilemediğini vurguladı, planlamanın, hedefe odaklanmanın önemine değindi. Salonda bulunan kulüp üyeleri ve davetliler Boğaçhan Yıldırım’ın dönemindeki başarılı projeleri ile hizmet çıtasını yükselttinden söz ettiler. Ardından Rotaract dönem Başkanı Aybars Baycık, Çağrı Yücel’e; Interact Başkanı’da Erkan Dedekargınoğlu’na dönemleri ile ilgili faaliyetlerini anlatarak devrettiler.

Dönem Guvernör Yardımcısı Osman Aydın’da Kdz. Ereğli Rotary Kulübünün bölgesinde olmasından dolayı gurur duyduğunu söyledi ve Boğaçhan Yıldırım’ı başarılarından dolayı kutladı. Çeşitli başarılar ve vesilelerle plaket ve hediyelerin sunumu sırasında konuklardan Ankara Kavaklıdere Rotary Kulüp Dönem Başkanı Ali Dinç’in Ereğli’nin mitolojik tarihini detayları ile anlatarak kulübe Dostluk Anısı olarak Argonat Gemisi maketi hediye etmesi yoğun alkış aldı. Daha sonra devir teslim törenine geçildi.

2014-2015 dönem Başkanı Boğaçhan Yıldırım, ” “Rotary Hizmetlerinizle Işıldasın” ” sloganı ile sürdürdüğü görevini 2015- 2016 dönem başkanı Mustafa Gür’e ritüellere uygun şekilde devretti. Gür, törende yaptığı konuşmada başarılı bir dönemden sonra görevi devir aldıklarını vurguladı ve döneminde “Hizmetleriniz dünyaya armağan olsun” sloganı ile yapacağı projelerle ilgili özet bilgiler verdi, “Bu dönem bizden en çok duyacağınız söz, ‘Kadın Hakları ve Çocuk Gelinler’ olacaktır.” dedi.

Konuklara hediye ve plaket sunumunun ardından yeni dönem Başkanı Gür, kısa bir konuşma ile Yeni Yönetimi tanıtarak toplantının tören kısmını sonlandırdı. İlerleyen saatlerde konuklar canlı müzik eşliğinde eğlendi.