Kanada Polio'yu yok etme de şampiyon

Başbakan Justin Trudeau çocuk felcini yok etmede ki başarı için ödülü kabul etti..
Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Kanada'nın çocuk felcinin ortadan kaldırılmasına katkıları konusunda Rotary’in Polio Eradikasyon Şampiyonu Ödülü'ne layık görüldü.

Trudeau ödülü Toronto, Ontario, Kanada'daki Uluslararası Rotary Kongresi'nde kabul etti.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Toronto'daki Rotary Konvansiyonunda Rotary’in Polio Eradikasyon Şampiyonu Ödülü'nü kabul etti.

RI Başkanı Ian H.S. Riseley, solda, Kanada Başbakanı Justin Trudeau ve Uluslararası Polio Plus Komitesi Başkanı Michael McGovern.

Trudeau, "Aşılamanın çözümün önemli bir parçası olduğu açıktır." Dedi. "Çocukları hastalıklardan korumak onları sağlıklı tutar, böylece okulda iyi yapabilirler ve
arkadaşlarını ve ailesini kaldır. "

Trudeau, “Şüphe yok ki, çocuk felcine karşı savaşı kazanıyoruz” dedi. “Çocuklarımın polio olmadan dünyaya büyümelerini istiyorum. Birlikte biliyorum
Bunu yapacağız ”dedi.

Kanada, çocuk felci eradikasyon çabalarına on yıllardır güçlü bir katkıda bulunmuştur.

2017 yılında Kanada, çocuk felcini ortadan kaldırmaya yardım etmek için toplam 75 milyon ABD doları tutarında yardımda bulunarak toplam katkılarını yaklaşık 640 milyon dolara çıkardı.

RI Başkanı Ian H.S. “Başbakan Trudeau, Kanada'yı polio tamamen ortadan kaldırılıncaya kadar güçlü bir partner olmaya devam ettirdi” dedi. Riseley.
Başbakan ve Kanada hükümetinin sarsılmaz desteğiyle ve devam eden aşılama çabalarıyla güçlü destekleriyle,
Polio dünyasını kurtaracağımıza eminim. ”

Kanadalı Rotary üyeleri de 38 milyon ABD Doları'ndan fazla katkıda bulundular.