Kalıcı Sınırların Ötesindeki Arabulucularla Rotary partnerleri kalıcı barış için yerel çözümler getirmekte.

EVANSTON, Ill. (17 Ağustos 2018) - New York'taki Carnegie Corporation'a göre, çatışmaların şiddetli krizlere dönüşmesinin önlenmesi, şiddet olayları sonrasında araya girmekten 60 kat daha ekonomik. Üyelik hizmeti organizasyonu Rotary ile Sınır Ötesi Sınırları Dışında Mediators (MBBI) arasındaki yakın zamanlı bir ortaklık, daha fazla toplulukta çatışmayı önlemek için topluma dayalı çözümler getirmeyi amaçlamaktadır.

Rotary, barış için ortak hedeflerimizi ilerletmek amacıyla 2013 yılından beri insan merkezli barış inşası ilkesine dayanan bir etki örgütü olan MBBI ile çalışmıştır. Bu yeni ortaklık, Rotary üyelerinin arabuluculuk, diyalog ve diğer çatışma dönüşümü becerilerini geliştirmek için MBBI ile eğitim vermelerini sağlayacaktır. Rotary’in 200'den fazla ülkede ve bölgede bulunan 1.2 milyon üyesi, MBBI'nin eğitimli arabulucu ağını genişletmesine yardımcı olacak - potansiyel olarak daha önce ulaşılmayan topluluklardaki çatışmayı dönüştürmek.
Uluslararası Rotary genel sekreteri John Hewko, “MBBI ile işbirliğimizi daha fazla toplulukta kalıcı barış için yerel kapasite oluşturmak için sürdürmekten heyecan duyuyoruz” dedi. “Güvenilir liderler kendi toplumlarının ihtiyaçlarına uyum sağladıkça, Rotary üyeleri yerel çatışmalara taban çözümler bulmak için iyi bir konumdadırlar.”

MBBI CEO'su Prabha Sankaranarayan, “Rotary ile ortak olmaktan onur duyuyoruz ve bu sayede 'kendini aşan hizmet' aracılığıyla 'barışa uygun' bir dünya inşa etme yeteneğimizi geliştiriyoruz. “Bu kritik zamanda, dünyadaki şiddetli çatışmaya katkıda bulunan üç temel etkenle mücadele ediyoruz: İnsanlık tarihindeki en büyük göç, iklim değişikliği ve ekonomik eşitsizlik. Rotary International'ın olağanüstü küresel işleyen gönüllüler ağıyla birlikte, yalnızca şiddetli çatışmaları önleyemeyen, aynı zamanda gelişen topluluklar yaratabilecek bir tehlike yaratabilecek tehlikeli diyaloglar ve cesur konuşmalar yapmasını umuyoruz. ”

MBBI üyeleri, savunuculuk, kapasite geliştirme ve istişareler yoluyla küresel barış inşası için bir hareketin merkezinde.

Rotary üyeleri, temiz su ve sanitasyona erişim sağlayarak, eğitimi destekleyerek, hastalığı önleyerek ve tedavi ederek, anneleri ve çocukları kurtarırken ve yerel ekonomileri büyüterek, çatışmanın altında yatan nedenleri ele almak için harekete geçer. Son yıllarda bu programları desteklemek için Rotary Vakfı aracılığıyla 221 milyon $ 'dan fazla ödüle layık görülmüştür.

MBBI, Ashoka, İnsanlık için Habitat, Uluslararası Körlüğü Önleme Ajansı ve Barış Kolordusu gibi Rotary servis ortaklarının bir listesine katılıyor.

Rotary hakkında: Rotary, dünyanın en acil insani güçlükleriyle başa çıkmaya adanmış küresel bir gönüllü liderler ağını bir araya getiriyor. Rotary, 200'den fazla ülkede ve coğrafi alanlarda 1.2 milyon üyeden fazla 35.000 Rotary klübünü birbirine bağlamaktadır. Çalışmaları, kendi toplumlarında ihtiyaç duyan ailelere çocuksuz bir dünyaya doğru çalışmalarına yardımcı olmaktan hem yerel hem de uluslararası düzeyde yaşamları iyileştirir.

Sınır Tanımayan Sınırlar Dışında Medyacılar Hakkında: MBBI’nın misyonu, barış için yerel beceriler geliştirmek ve arabuluculuğu dünya çapında tanıtmaktır. Tek kalıcı barışın, söz konusu taraflar tarafından inşa edilen tek kişi olduğunun bilincinde olarak MBBI, hizmet sunarak ve kanıta dayalı bağlam değerlendirmesi, travma konusunda bilinçli barış inşası, çatışma sonrası uzlaşma ve toparlanma için becerilerini geliştirerek 125 küresel ortağının hedeflerini ilerletir. kadın ve gençlerin lider olarak yükselmesine öncelik veren sektör ve ağ işbirliği, proje tasarımı, uygulama, değerlendirme ve barış inşası liderliği. 2007'den bu yana, 250'den fazla seçkin MBBI profesyonel gönüllü arabuluculuğu, çatışma dönüşümü, travma kurtarma ve akademik uzmanlar, beş kıtada 33 ülkede daha barışçıl bir “dünya” yaratmaya çalışan yerel ortakların başarısını hızlandırıyor.

Rotary: Chanele Williams 847-866-3466 chanele.williams@rotary.org

MBBI: Steve Goldsmith ripartner@mediatorsbeyondborders.org