KAVAKLIDERE ROTARY’DEN EĞİTİME DESTEK

“Bizim bir Okulumuz Var” projemiz kapsamında Kavaklıdere Rotary Kulübü Ankara Çankaya Karataş ilk ve Ortaokulunu yenileyerek 2015-2016 eğitim ve öğretim yılına hazır hale getirdi.
“Hizmetleriniz Dünyaya Armağan Olsun” sloganı ile çalışmalarını sürdüren Ankara Kavaklıdere Rotary Kulübü, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın daha fiziki şartlarda eğitim almaları için kendi bölgelerinde bulunan Karataş İlk ve Ortaöğretim Okullarını yeniledi. Okullarımızda yapılan bu hizmetlerin tanıtımında, 2430 Bölge Federasyon Başkanı Canan Ersöz, Çankaya İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Şerafettin Delialioğlu, Muhtarımız, Okul idarecilerimiz, Öğretmenlerimiz, Öğrencilerimiz, Velilerimiz, Rotary kulübü üyelerimiz hep birlikte idik. İlk aşamada acil olarak okulun yeni eğitim ve öğretim dönemine yetişmesi için çalışmalara başladıklarını belirten Kavaklıdere Rotary Kulübü Dönem Başkanı Kemal Demir, okul dışında olan tuvaletlerin yenilendiğini ve ana bina içine su getirildiğini ifade etti. Demir, okul sıralarının yenilenmesi, elektrik anahtarları ve prizlerin yenilenmesi, Atatürk köşesinin, bayrak direğinin yenilenmesi, ahşap mobilyaların, arşiv ve spor odasının yenilenmesi, ana sınıfı zemininin ahşap parke ile döşenmesi ve ana sınıfı tuvaletinin yapılması ile okulun tamamen elden geçirilerek yenilendiğini söyledi. Kavaklıdere Rotary Kulübünün “Bizim bir okulumuz var” diyerek çıktığı bu yolda öğrencilerin daha iyi fiziki koşullarda eğitim ve öğretim görmelerini sağlamak amacıyla Kulüp Hizmet Komitesi ile birlikte bir plan dahilinde okulun istek ve ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını belirten Başkan Demir, çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi: “Kulüp olarak başlattığımız çalışmalarımız kapsamında Kavaklıdere Rotaract ve interact kulüplerimizin de desteği ile okulun ana sınıfının dış duvarlarını resimledik. Yine Kavaklıdere Rotaract kulübümüz üyeleri olan diş hekimleri tarafından ana sınıfı, İlk ve Ortaokul bölümlerinde diş taraması yaparak öğrencilere diş fırçalama eğitimi verip, onları diş fırçası ve macundan oluşan bir set armağan ettik. Tüm bunları yaparken üşenmedik, sevindik, heyecanlandık, mutlu olduk. Ayrıca, Cumhuriyet haftası nedeniyle öğrenci ve öğretmenlerimizin özverili çalışmaları sonucu okulumuzda düzenlediğimiz şiir ve resim yarışması sonuçlandı ve tüm katılımcıları ödüllendirdik. Temin ettiğimiz 150 adet ağacı köy halkı, öğrenci ve velilerimizle okul bahçemize dikerek çocuklara ağaç sevgisini aşılamaya çalıştık. Hizmetlerimiz bunlarla kalmayacak, sevgili Rotary ailemizle birlikte daha çok şey başaracağız. Bıkmadan, yorulmadan, heyecanla oluşturduğumuz bu hizmetlerimiz Cumhuriyetimizin 92. Yılında, okulumuza, öğrencilerimize ve köyümüze, armağan olsun. “ “Bu hizmetlerin gerçekleşmesi sırasında asıl olan, bizim dışımızdaki dinamikleri de harekete geçirmek ve birlikte hareket etmekti” diyen Demir: ”İşte bu sebeple bizlerle birlikte olan desteklerini esirgemeyen Köy Muhtarımız Ömer Oflaza ve Köy Kalkınma Derneği Başkanı Naim Türkbeye, Toplum Birliği Başkan ve Üyelerine, Okul Aile Birliğine, Ankara Büyükşehir ve Çankaya Belediyesine, özellikle bizlerden desteklerini esirgemeyen Okul Müdürümüz Hüseyin Özkan ve Müdür Yardımcısı Hatice Demir’e teşekkür ediyorum. Tüm zamanlarını okullarını daha iyi hale nasıl getirebiliriz diye canla başla çalıştılar” dedi.