Gençleri suçtan uzak tutmak

Kanada'daki Rotary kulüpleri, gençlik suçunun döngüsünü kırmayı amaçlayan bir kentsel barış girişimi olan PACT programına yatırım yapıyor.
Akeem Stephenson hapse girmek istedi. Kendisinin bir suçtan kurtulmak için tek yol olduğuna inandı - umutsuzca değiştirmek istediği bir hayat.

10 yıldan uzun bir süre önce dördüncü kez tutuklandıktan sonra, ağırlaştırılmış soygun için Toronto, Ontario, Kanada'daki genç, hapse girmeye başladı. Fakat yargıç Stephenson'da kendini alabileceğini gösteren bir şey gördü. Bu yüzden Stephenson'a bir seçim yaptı: 18 aylık bir gençlik programına katılmak veya altı aylık cezayı sunmak.

Akeem Stephenson, hayatını değiştirmek ve müzik kariyerini başlatmak için PACT programını kullandı.
Stephenson için seçim açıktı. Hayatını PACT Kentsel Barış Programı aracılığıyla değiştirmeye karar verdi.

Katılım, Takdir, Taahhüt ve Değişim anlamına gelen PACT, Kanada'daki Rotary kulüpleri tarafından desteklenen Toronto merkezli, ödüllü bir yardım kuruluşudur. Risk altındaki gençlerle ve hayattaki yönünü değiştirmek için suç işleyenlerle birlikte çalışır. Girişimci ve Toronto Rotary üyesi David Lockett, 20 yıldan fazla bir süre önce programı kurdu.

Yoğun, adım adım program, yoksulluk ve suç davranışı döngüsünü kırmayı amaçlamaktadır. Rotary E-Club üyesi Lockett, katılımcıların neye ihtiyaç duyduklarını belirlemek ve “onları kendi hayatlarında olumlu bir yola sokmak, böylece sadece kendi yaşamlarını değil toplumlarını zenginleştirebilecekleri” stratejilerini geliştirmektir. Yenilikçi D7090

Lockett, PACT'ın şehirli topluluklarda barış kurduğunu söylüyor. “Her şey şiddetin ve suç davranışının etkisine bakmak ve sorunun dinamiklerini anlamak ve risk altındaki gençlere erken aşamada yatırım yapmak için son derece etkili çözümler üretmek” diyor. “Gerçekten çok basit. Risk altındaki gençlere yardım etmek istiyorsanız, sahip oldukları basit ihtiyaçları gerçekten anlamak zorundasınız. ”

Suç işleyen gençlerin sorumlu tutulmasını ve birçoğunun hapis cezasına hizmet etmeyi içerdiğini kabul ediyor. Fakat bazılarına göre, “küçük ve yardımsever arka planlar” dan gelenler, çok az ebeveyn rehberliği ile PACT, hayatlarını değiştirebilecek ve daha fazla suç işleyebileceklerini azaltabilecek bir kaynaktır.

Organizasyon, programdan yararlanabilecek 12-19 yaşlarındaki tekrarlanan suçluları tespit etmek için yargı sistemi ile çalışır. Genç bir yetişkinin bir suçtan hüküm giymesinden sonra yargıç veya yargı görevlisi, bir şartlı tahliye kararının bir parçası olarak PACT'a başvurur.

Kanada'daki hakimler, PACT programının gençlik suçlarını nasıl azaltabileceğini ve suçluların yargı sisteminden uzaklaşmasına nasıl yardımcı olabileceğini görüyor.
PACT’ın başarısının merkezi, LifePlan Koçluk programıdır ve katılımcıları sertifikalı bir hayat koçu ile eşleştiren yoğun bir müdahale sistemidir. İki haftada 12-18 ay boyunca altı önemli alanda hedefler belirlemek için toplanıyor: eğitim, istihdam, sağlık, ilişkiler, topluma katkıda bulunma ve ceza adalet sisteminden uzak kalma. Yaşam koçluğu, yapı ve kabul sağlayan, kapasite ve öz-farkındalık yaratan ve öz-yönelimli öğrenme ve eylemi teşvik eden bir konuşma sürecidir. Bu sonuç, genç insanın gelecekte nerede olmak istedikleri yerden gelmelerine yardımcı olur.

Lockett, PACT'ın LifePlan Coaching'inin geleneksel terapi veya danışmanlık modelinden farklı olduğunu, kişinin geçmişine odaklanmadığını değil, şimdiki ve geleceğe odaklandığını söylüyor. Yenilikçi program yüzde 65 başarı oranına sahip, başarısı ile gençlerin yeniden suç işlemeksizin programı tamamladıkları anlamına geliyor.

Stephenson'a geleceğini yeniden şekillendirmek için içgörü ve güven veren hayat koçu ile ilişkisi vardı. “PACT programı zihniyetinizi değiştirecek” diyor. “Size planı verdiler, ancak onunla birlikte çalışmak size kalmış.”

Stephenson o zamandan beri lise denklik sertifikasını aldı ve bir çağrı merkezinde çalışıyor. Ayrıca, müziğe olan tutkusunu, katılımcıların müzik ve film prodüksiyonu, yemek pişirme, bahçe ve girişimcilik gibi etkinliklere pratik olarak maruz kalma yoluyla öğrendikleri PACT'ın Yaşam ve İş Becerileri Topluluğu Hizmet Programları aracılığıyla honlandı.

Rotary, merhamet getirir

Bugüne kadar, Toronto bölgesinde yaklaşık 30 kulüp, Lockett'e göre, programa kaynak sağlamak için çoğu yıllık 3,600 $ veya daha fazla taahhütle PACT'ı destekledi.

PACT katılımcıları, yeteneklerini ve tutkularını programın Yaşam ve İş Becerileri Topluluğu Hizmet Programları aracılığıyla geliştirebilirler; bu da onlara müzik, film prodüksiyonu, yemek pişirme, bahçe ve girişimcilik gibi etkinliklere pratik olarak maruz kalmalarını sağlar.
Ancak Rotary kulüpleri de PACT'ta daha derin bir rol oynamaktadır. İki kuruluş, üyelerin doğrudan katılımcılarla bağlantı kurmasını sağlayan PACT / Rotary Gençlik Mentorluk Programını oluşturdu.

Sosyal hizmet uzmanı ve Ontario'daki Rotary Kulübü üyesi Liz Bosma-Donovan, PACT'ın ilk Rotary büyükelçisi. Danışmanlık yapmak isteyen üyeler bulmak için Rotary kulüpleri ile çalışır.

Bosma-Donovan “PACT'ı öğrendikten ve David [Lockett] ile projeler üzerinde çalıştıktan sonra, Rotary'nin daha anlamlı bir bağlantı kurması için eksik bir fırsat olduğunu gördüm,” diyor. “Bizler, aidiyet duygusunu geliştirmek ve onları toplumun bir parçası haline getirmek istiyoruz. Rotary, bu bağlantıları meydana getirmek için toplumda benzersiz bir konuma sahiptir. ”

Örneğin, üyeler bir PACT katılımcısının gönüllü fırsatları bulmasına, ehliyet almasına veya iş görüşmelerini güvenli hale getirmesine yardımcı olabilir.

Bosma-Donovan, “Üyelerimiz şefkatli ve şefkatli” diyor. “Bu şeyler değişim yaratmak ve hayatlarını yeniden inşa etmek için çok önemlidir.”