GENPOWER JENERATÖRDEN YARMAKAYA ORTAOKULUNA JENERATÖR SİSTEMİ BAĞIŞI

Adıyaman Nemrut Rotary Kulübü ve Ankara Maltepe Rotary Kulübü işbirliği ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Haftası kapsamında Adıyaman Merkeze bağlı Yarmakaya Köyü Ortaokulunun tüm ihtiyaçlarını karşılayacak kapasiteye sahip bir jeneratör sistemi kuruldu.

Adıyaman Nemrut Rotary Kulübü Başlanı Mehtap Binzet, “Deprem sonrası eğitime destek olmak için Türkiye Rotary ailesinin de katkıları ve destekleriyle memleketimize çok güzel projeler yaptık. Okullar, kütüphaneler, etüt odaları, anaokulu, çocuklara kitap ve kıyafet yardımı derken şimdi de 356 haneli, 1078 nüfuslu, geçimini tarım be hayvancılıkla sağlayan, okur yazarlık oranının %90 olduğu, bölgedeki 6 köyün öğrencilerinin de taşımalı sistem ile geldiği toplamda 320 öğrencisi bulunan Yarmakaya Köyü Ortaokuluna sponsorlarımızın da desteği ile bir jeneratör sistemi kurdurduk. Özellikle de kış aylarında elektrik kesintisi olursa bu sistem sayesinde elektrikler kesilmeyecek, kaloriferler yanmaya devam edecek ve öğrencilerimiz sıcak bir ortamda eğitimlerine devam edecek. Ben bu projenin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese Adıyaman adına çok ederim” dedi.

Ankara Maltepe Rotary Kulübü başkanı Batuhan Berk Yaşar, ‘Deprem sonrası büyük bir yıkım yaşayan Adıyaman’a destek olmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını ve destek veren sponsorlarıyla iş birliklerinin devamının geleceğini belirtti.”

Genpower Jeneratör  Satış ve Pazarlama Müdürü Alican Sevim;”Hepimiz için eğitim çok önemli. Bizde firma olarak deprem bölgesi illerinden Adıyaman’da Yarmakaya Ortaokulunun kesintisiz elektrik hizmetinden yararlanması ve eğitimin kesintiye uğramaması için 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Haftası kapsamında kurumsal sosyal sorumluluk projesi olarak okulumuza jeneratör sistemi kurduk. Umarım faydalanan her çocuğun yüzünde güller açar” dedi.