Erken Tanı Hayat Kurtarır - Meme Kanseri Taraması Projesi

"Erken Tanı Hayat Kurtarır" projesi kapsamında Gaziantep Rotary Kulübü tarafından hayata geçirilen Meme Kanseri Taraması alt projesi başladı.Proje kapsamında; p

Proje kapsamında; pilot uygulama alanı olarak seçilen Gaziantep Hacıbaba bölgesinde yaşayan 300 kadında ulaşılması hedefleniyor. Toplanma alanı olarak kullanılan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Umut Anne Merkezinde 25 kişilik gruplar halinde bir araya gelen kadınlara hediye dağıtımının ardından önce Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezine (KETEM - Gaziantep) götürülerek taramadan geçiriliyor sonra da uzmanlar tarafından eğitiliyorlar.

Proje uygulamalarının birincisi 19 Kasım 2014 ikincisi de 21 Kasım 2014 tarihinde tamamlandı. Bu konuda bilinçlenmenin önemine vurgu yapan ve kendisi de kadın olan külüp başkanı Rtn. Eltaf Kuyucu, proje uygulamalarının ve hedef sayısının artırılarak devam ettirilieceğini ifade etti.