Erken Tanı Eğitici Eğitimi SAMSUN KARADENİZ ROTARY KULÜBÜ TARAFINDAN YAPILDI

21 Ekim 2017 Tarhinde Samsun'da Erken Tanı Hayat Kurtarırı Eğitici Eğitimimizi tamamladık Katılım sağlayan Sinop Diyojen Rotary Kulubü, Ordu Rotary Kulübü, Samsun Roatry Kulubü, İlkadım Roatry Kulübü, Atakum Roatary Kulübü, 19 Mayıs Rotary Kulubu, Canik rotary Kulubü ve Kulübümüzden destek olan tüm üyelerime teşekkür ederim

MEME KANSERİNDE ERKEN TANI HAYAT KURTARIR EĞİTİMCİLERİN EĞİTİMİ SEMİNERİ

Değerli Başkanlarım ve Rotaryen Dostlarım,
Samsun Karadeniz Rotary Kulübü, Bölgemizde  Meme Kanserinde Erken Tanı Eğiticiler Eğitimi Semineri'ni gerçekleştirdik
Her 4 kanserden 1’i meme kanseridir. 8 kadından birinde meme kanseri görülüyor. Ülkemizde her yıl yaklaşık 30 bin kadına yeni meme kanseri tanısı konuyor. Ülkemizde; farkındalığın yetersizliği, kendi kendini muayene etmenin öneminin bilinmemesi, düzenli kontrol ve mamografi tetkiklerini bilmeme veya bu hizmete ulaşmakta zorluk çekme gibi nedenler ERKEN TANI önündeki engellerdir. Amacımız; bu farkındalığı yaratmak, kendini muayene etmeyi öğretmek, sağlık kurumlarına erişimin yolunu göstererek ve gerekirse kılavuzluk ederek ERKEN TANI önündeki basit ama önemli engelleri kaldırmaktır.
Eğitimlerini tamamlamış olan  eğitimcilerimiz, Meme Kanseri Erken Tanı Eğitmeni olarak, Rotary Kulüplerinin söz konusu projelerinde görev alabileceklerdir.

Rotaryen Sevgi ve Saygılarımızla,

İsmail Can