Engelliler Nemrut Dağına Zorlu Tırmanış Gerçekleştirdi

Adıyaman Nemrut Rotary Kulübünün Engellilerle Zirvede XVII- Nemruta Tırmanıyoruz Projesi başarı ile tamamlandı
Devasa heykellerin bulunduğu 2 bin 206 metre yükseklikte ki Nemrut Dağına engelliler zorlu bir tırmanış gerçekleştirdi.

Adıyaman Nemrut Rotary Kulübünün bu yıl 17ncisini gerçekleştirdiği "Engeliler ile Nemruta Tırmanıyoruz" projesi kapsamında Dünyanın ve Türkiyenin çeşitli illerinden engelliler katıldı. UNESCO Dünya Kültür Mirasında yer alan Nemrut Dağının zirvesine çıkmak isteyen engelliler, vatandaşların yardımı ile tırmanış yaptı. Litvanya Büyükelçisi Audris Bruzganın da katıldığı Nemrut Dağı tırmanışında, büyükelçi engellileri yalnız bırakmadı.

Zorlu tırmanışın sonunda zirveye ulaşan engelliler zirvede halkoyunları ekibinin folklor gösterilerine eşlik etti. Davul zurna ile halaylar çeken engelliler heykellere hayran kaldı.

2430. Bölge Guvernörü Güner İnci, bu yıl 17ncisini gerçekleştirdikleri etkinliğin Adıyaman ile özdezleştiğini söyledi. - ADIYAMAN