ENGELLİLER, NEMRUT DAĞINDA BARIŞ MESAJI VERDİ

UR 2430. Bölge Federasyonuna bağlı, Adıyaman Nemru
Dünyanın 8. Harikası olarak bilinen, devasa kral ve tanrı heykellerinin yer aldığı ve UNESCO tarafından dünya Kültür mirasları arasında yer alan Dünyanın en yüksek açık müzesi Nemrut Dağının zirvesi, bu yıl "Barış" temasıyla 16ncısı düzenlenen etkinlik kapsamında çok sayıda engelliyi bir araya getirdi. Kent merkezinden minibüslerle Kahta ilçesine geçen, aralarında tekerlekli sandalyelilerin de bulunduğu engelliler, 2 bin 206 metre yükseklikteki Nemrut Dağına askerler, Toplum Destekli Polis ve kulüp üyelerinin yardımıyla tırmandı. Zorlu bir tırmanışın ardından heykellerin bulunduğu zirveye ulaşan engelliler, burada şarkılar söyleyip, hatıra fotoğrafı çektirdi. Farklı din ve mezheplerden vatandaşların ve din adamlarının yanı sıra çok sayıda engelli ve rotaryen, Nemrut Dağı zirvesinde Barış İçin Engel Yok pankartları ile terör olaylarını kınayarak barışı simgeleyen beyaz güvercinler uçurdu. Burada konuşan Adıyaman İl Müftülüğü Personel Şube Müdürü İsmail Karaman, İslam dinin barış ve huzurun teminatı olduğunu belirterek, yaşanan terör olayların kimseye bir getirisi olmadığını, toplumun terörden büyük zararlar gördüğünü ifade etti. Adıyaman Süryani Kadim Mor Petrus Mor Paulus Kilisesi Dernek Başkanı Emin Bayyiğit de İncilin sürekli barışı emrettiğini ve tüm insanların ortak noktasının sevgi olduğunu söyledi. Adıyaman Nemrut Rotary Kulübü Başkanı Abuzer Tanrıverdi ise ülkede yaşanan terör olaylarından büyük üzüntü duyduklarını dile getirdi. Adıyamanın huzur kenti olduğunu belirten Tanrıverdi, “Bugüne kadar terör olayları yaşanmadı ve asla yaşanmayacak. Buradan yerli ve yabancı herkesi dünyanın sekizinci harikası olan Nemrut Dağına davet ediyorum” dedi.