“Discover Anatolia” Kastamonu’daydı

Bu yıl 10’ncusu düzenlenen “Discover A

“Discover Anatolia” Kastamonu’daydı

Bu yıl 10’ncusu düzenlenen “Discover Anatolia” projesi kapsamında ülkemizi gelen ve programları içinde ilimizi de ziyaret eden kafileye evsahipliği yaptık. Kastamonu İnteract Kulübü üyelerimizle kaynaşan 10 ülkeden gençler, iki gün boyunca kaldıkları ilimize hayran kaldılar.

Misafirlerimize ilimizin tarihi ve turistik yerlerini gezdirdik ve Anadolu kültürünü tanımalarına  gayret gösterdik. Onurlarına verdiğimiz iftar yemeği ve sonrasındaki resmi kulüp toplantımızda misafir gençleri, ilimizden gençler ve diğer  konuklarımızla biraraya getirdik. Farklı ülkelerin şarkılarının söylendiği toplantı, gece geç saatlere kadar sürdü.

Kastamonu Rotary Kulübü 2013-14 Dönem Başkanı Emre Kabaşabanoğlu İngilizce yaptığı konuşmasında, “Siz değerli gençleri Anadolu misafirperverliği ile tarih ve doğa kenti Kastamonu’da ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz” dedi. Kabaşabanoğlu, Rotary’nin amaçlarından birinin de dünyadaki anlaşmazlıklara, savaşlara son vermek olduğunu belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü: “Birleşmiş Milletler’de temsil edilme onuruna sahip olmamız, milletlerin birbirlerini tanımaları ve bu sayede önyargılarını kırmaları amacıyla projeler yürütmemizi öncelikli kılmakta. Her yıl ülkemizden yurtdışına değişim öğrencileri gönderdiğimiz gibi, yurtdışından gelen misafirlerimizi de ağırlıyoruz. Her konuğun ülkemizin gönüllü elçisi olduğunun bilincinde olarak hareket ediyoruz”.

İspanya, İtalya, Fransa, Portekiz, Çek Cumhuriyeti, Litvanya, Hırvatistan,Hollanda, Polonya’dan ülkemize gelen ve bölgemizde değişik şehirlerde ağırlanan 11 kişilik kafile, ilimizden Ankara’ya geçti.