“Bir Ağaç Sizden Bir Orman Bizden”

Ankara Kocatepe Rotary Kulübü olarak ODTÜ geliştirme Vakfı tarafından sürdürülen, “Bir Ağaç Sizden ,bir Orman Bizden” kampanyasına coşkuyla destek verdik. Kulübümüzün var olan ve eski üyelerinin katkılarıyla 600 ağacın dikimini sağladık.

Bu kapsamda 02 Kasım Pazar günü Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nin organize ettiği “Ağaç Dikme Etkinliğine”  tüm üyelerimiz ve eşlerimiz ile katıldık. Tören ODTU rektörü Prof. Dr. Ahmet ACAR’ın konuşması ile başladı. Rektör Prof. Dr. Ahmet Acar ağaç dikimi öncesinde yaptığı konuşmada; ODTÜ’de ağaç dikme geleneğinin 53 yıl önce, 1961 yılında başladığını; milyonlarca ağaç ve 30 bin dönümden fazla bir alana yayılan ODTÜ Ormanı’nın doğal yaşamın barınabildiği çok kısıtlı alanlardan biri olduğunu dile getirdi. Daha fazla üretelim, daha fazla tüketelim koşuşturmacası içinde insan yaşamını ve sağlığını tehlikeye atmamak; doğayı tahrip etmemek ve yarın çocuklarımıza beton yığınıyla kaplanmış bir kent bırakmamak gerektiğini belirtti. Ayrıca, 18 Ekim 2013 gecesi kesilen 3 bin ağacın yerine 300 bin ağaç dikmeyi hedefleyen “Bir Ağaç Sizden Bir Orman Bizden” kampanyasının 2014 yılı Şubat ayında başlatıldığını ve 2015 yılında da devam edeceğini sözlerine ekledi.

“Bir Ağaç Sizden Bir Orman Bizden” kampanyası dahilinde, geçen yıldan bu yana yaklaşık 50 bin fidan ODTÜ arazisine dikilmiş oldu. Ankara Kocatepe Rotary Kulübü olarak bu fidanların 600’ünün  dikilmesinin sağlanmanın mutluluğunu yaşıyoruz.