BABA ÇOCUK KAMPI GÜZEL ANILARLA TAMAMLANDI

Kastamonu Rotary Kulübü’nün Ankara Emek Rotary Kulübü ile birlikte düzenlediği “Baba Çocuk Kampı”, Barış At Çiftliği’nde gerçekleştirildi.

Daday’da üç gün süren etkinliğe iki kulübün yanısıra Ankara Tandoğan, Adana Güney, Ankara Kızılay, Eskişehir Anadolu, Samsun 19 Mayıs rotary kulüplerinden de katılımcılar katıldı. Kastamonu ile Ankara Emek rotary kulüplerinin bu yıl ilkini gerçekleştirerek önümüzdeki yıllarda geleneksel bir etkinlik halini almasını planladıkları “Baba Çocuk Kampı”na katılan baba ve çocukları üç gün boyunca aynı çadırda kaldılar, izcilik, dağcılık, gökbilim, resim, ebru konularında eğitim aldılar, fidan diktiler, çeşitli sportif ve sanatsal yarışmalarda birlikte mücadele ettiler. Yarışmalarda dereceye giren baba ve çocuklarına çeşitli hediyeler verildi.

Kampa katılan rotaryenler, ilimizin doğasına ve yemeklerine hayran kaldıklarını kaydederek; kampın süresinin kısalığından şikayetçi oldular ve “Kastamonu adeta bir cennet” değerlendirmesinde bulundular.

BAŞKANIN NOTLARINDAN

Kampın ilk günündeki atmosfer her şeyin güzel geçeceğinin habercisiydi baba ve çocuk elbirliğiyle çadırlarını kurduktan sonra kamp ateşi etrafında tanışma ve soluklanma fırsatı buldular. Çadırlarda baş başa  geçen gecenin ardından sabahın ilk saatlerinde katılımcılar kolları sıvayıp menemen yapmak için domates soydular Ballıdağın eteklerindeki enfes bir kahvaltının ardından GDB’mız Özkan Eski ve Feza Tiryaki oldukça içerikli bir vahşi doğada hayatta kalma, yön bulma ve barınak yapımıyla ilgili kurs verdiler. Katılımcılarsa sırt çantaları alıp, kendilerini doğaya atıp, balık tutup barınak yapıp, ateş yaktılar. Öğlen vahşi doğadaki sucuk partisinin ardından kampa dönüp soluklandıktan sonra müthiş bir hazine avının peşinde herkes bir yerlere koşturmaya başladı. Geceyse onları dinlendirmeye, canlı müzik, ateş başı sohbetleri ve hep bir ağızdan söylenen şarkılar dağlardan yankı buldu. 2. Günün sabahında ise baba ve çocuk toprağa birer ceviz fidanı koyarak künyelerini taktılar ve belki uzun yıllar yaşayacak bir anıyı dikip beraber can suyunu verdiler, peşinden de ebru dersi alıp beraber yaptıkları ebruyu annelerine hediye etmek için kurutan baba ve çocuğa Kastamonu’nun yöresel tatlarından etli ekmek ikram edildi. Ödül ve kapanış törenine geçildiğinde ise şu yakınmalar kalmıştı “baba ben eve gitmek istemiyorum”, “bu kamp niye bu kadar kısa”

Bana göre bu kampın en büyük çıkartması ise, biz rotaryenler iyi birer dostuz şimdi Adana\dan Samsun\dan Ankara\dan gelen  çocuklarımızda bu etkinlikle iyi birer dost oldular.