Atamızı 10 Kasım 2014 Pazartesi  Etnografya Müzesinde andık.

Atamızı 10 Kasım 2014 Pazartesi Etnografya Müzesinde andık.

Ata'mızı 76. ölüm yıldönümünde, 10 Kasım 2014'te; Ankara Etnografya Müzesinde andık. Rotaryenler Atamıza onbeş yıl boyunca geçici anıtkabir görevini yapan Ankara Etnografya Müzesi'nde buluşmaktan memnun oldular.  Çelenk koyma, saygı duruşu ve istiklal marşını takiben konuşma yapması için davet edilen Guvernörümüz Korhan Atilla "Ülkesine en çok hizmet veren insanın Atamız olduğunu, yıllar geçtikçe yaptıklarının değerinin daha iyi anlaşıldığını, "Yurtta sulh, cihanda sulh" deyişi ve takip ettiği politikayla barışa çok önem verdiğini, Atamızın üreten insana çok değer verdiğini belirtti.                                               Anadolu'da açlık, su, ulaşım, sağlık ve eğitim sorunlarının çözümüne çalıştığını ve bu alanda çalışacak kuruluşların kurulmasını  sağladığını belirtti."               Takiben Rotaryenler,  Atamızın teşvikiyle 1925 yılında yapılan ve Cumhuriyet döneminde hizmete açılan 24 Müzeden biri olan tarihi Ankara Etnografya Müzesini gezdi ve günün anısı fotoğraflarla tespit edildi. Guvernörümüz Korhan Atilla katılım yapan dostlarımıza ve Müze Müdürü Yücel Kumandaş'a teşekkür etti.