Arkadaşlıktaki bir sonraki dalga

Sörfün sevgisi, 20 ülkeden 450'den fazla Rotary üyesini bir araya getiriyor
Renata Valente onun hatmi ateşine düşmesini engellemeye çalışıyor. Rotary Gençlik Değişimi öğrencisi olarak Indiana'da bir yıl geçiren ve şimdi San Diego Eyalet Üniversitesi'ne katılan Brezilyalı doğumlu Rotaractor, Rotary'nin en yenilerinden biri olan Surfers Unite Rotarian Fellowship (SURF) tarafından düzenlenen bir etkinlik için sahil kenarındaki Crown Point Park'tadır. burs.

Güneş battı, ama 30'dan fazla katılımcının yüzleri - Rotaryenler, Rotaraktörler, Interactor'lar ve misafirler - şenlik ateşinin ışığında parıldıyor ve bazı müziğin tadını çıkarıyorlar.

“Cuma gecesi, bu benim arkadaşlarım ve benim yapmak istediğim şey,” diyor Valente. “Eğlenmek ve arkadaşlarınızla birlikte yaşayacağınızı bilmek, aynı zamanda topluluğunuzu etkileyen bir şey yapmak sizi heyecanlandırıyor.”

Valente, Ekim 2017'de, Rotaract kulübünden gönüllülerin, bir yetimhanenin onarılmasına yardımcı olmak için Meksika'nın Ensenada şehrine gittiği SURF'i öğrendi. Bir sabah, SURF'in kurucusu Brett Morey ve diğer kardeşler gönüllüleri ve yetimlere katılıyorlardı. Valente o zamandan beri aktif bir üye olmuştur.

La Jolla Golden Triangle, California Rotary Kulübünün bir üyesi olan Morey, Huntington Beach'ten Del Mar'a uzanan plajlarda bodyboarding ve sörf yaparak büyüdü. Geçen sene Rotary'nin sörf yapmaya odaklı bir bursa ihtiyacı olduğuna karar verdi. Potansiyel bir liderlik takımı kurdu ve Atlanta'daki 2017 Uluslararası Rotary Konvansiyonunda, UR Yönetim Kurulu'na dilekçe vermek için gerekli olan imzaları aldı.

Burs, şimdiden 20'den fazla ülkede 450'den fazla üyeye ulaştı. Misyonu: İnsanları sörf yapmak, gençleri Rotary'ye çekmek, bağlantılar kurmak ve rehberlik yapmak.

SURF üyeleri, Çek Cumhuriyeti ve Macaristan gibi okyanuslara erişimi olmayan ülkeler de dahil olmak üzere, Arjantin'den Yeni Zelanda'ya kadar dünyayı kapsamaktadır. Üyelerin eğlence aktiviteleri için Interactor, Rotaractors ve Rotaryenleri bir araya getiren arkadaşlık ruhunu yakalamak için okyanusların veya denizlerin yakınında olması gerekmiyor.

Morey, “Düşündüğüm şey Rotary'yi bu nesille ilgili yapmak” diyor. “Gençleri Rotary'ye getirmekle ilgili her zaman konuşuruz. Bu, Interact kulüplerimizi ve Rotary'leri büyütmemize izin veren sosyal olay türüdür. ”Rotaryenler SURF'e yılda 20 dolar katılabilirler; Interactors ve Rotaractors ücretsiz katılmaktadır. Üyeler, sörf gezilerinden para çekenlere kadar çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapar.

Morey, “Bir arkadaşlığı düşünmeye başladığımda, tüm vizyonum San Diego'da yaptığım bazı şeyleri almak ve bunu küresel bir boyuta taşımaktı” diyor. “Suya yakın olan herkes bir şenlik ateşi etkinliği düzenleyebilir ya da bir stand-up paddleboard etkinliği veya bir sörf öğrenmeyi öğrenebilir. Her şey insanlar arasında anlayış inşa etmekle ilgilidir. Ve Rotary'nin amacı da tam olarak budur. ”

Mayıs ayında, SURF üyeleri göğüs kanseri araştırmaları için para toplamak için kürek tahtalarına götürerek yakındaki Newport Körfezi'nde Cure için Standup'a katıldı. Ayrıca engelli insanlara uyarlanabilir sörf tahtaları aracılığıyla sörf yapma şansı veren Life Rolls On etkinliklerine gönüllü oldular.

Bir Yaşam Rolleri Eylül 2017'deki etkinlikte Morey için özel bir anlam taşıyordu; Bir çocukluk arkadaşı olan Leo Berg, suya yardım etti. 1993'te bir snowboard kazası Berg'i beyin sapı hasarı felç etti. Morey, “zor ama ruhsal olarak yükselen bir zaman” olarak hatırlatır, arkadaşlarına yatak başı nöbeti düzenledikçe büyüdüğü kişilerle ilişki kurdu.

Şimdi, diyor ki, “Leo'yu ve Yaşam Rolls On aracılığıyla sörf yapanları çok ödüllendiriyor. Kendilerine verdiğimiz bir şeyin tadını çıkarma fırsatı veriyor. ”

Crown Point Park şenlik ateşinde, Morey kalabalığa çalışıyor, farklı okullardan Interact üyelerini tanıtıyor, Rotaryenleri Rotatar'larla buluşturuyor ve plaj partisinin gösterilerini oynuyor. Tıp okulu ve emekli bir ortopedi cerrahı olan bir Rotaryen'e başvuran San Diego Eyaletinden bir Rotaör, öğrencinin ailesinin yaşadığı ve Rotaryen büyükbabasının geldiği Romanya'da ortak bir bağı olduğunu keşfetmiştir. Çok geçmeden Rotarat, tıp fakültesi başvuru sürecini seyretmek konusunda tavsiye alıyor.

Johnny Lee, San Diego'dan Fremont, California'ya taşındıktan ve Morey ile La Jolla Altın Üçgeni klübüne katıldıktan sonra SURF'e katıldı.

Lee, “Oldukça az sayıda Rotary etkinliği yaptım, ama bu özellikle eğlenceli” diyor. Katılmadan kısa bir süre sonra arkadaş grubunun etkinliklerinden birinde sörf yapmayı öğrendi.

“Beklediğimden daha zor ve daha kolaydı” diyor. “Daha sert, çünkü farkında değildim, neredeyse zamanın iyi bir kısmını boğuyordum. Ama daha kolay çünkü, suyun üstünde kaldığınızda, dalgayı sürmek zor değil.

“Genç bir Rotaryen olarak, hem küresel hem de yerel olarak bir şeyler yapmak istiyorum. Bu topluluğumuza yardım ediyor ve heyecan verici bir şey yaratıyor ”diyor. “Sörf yapmak, gençleri getirmek için harika bir etkinlik.”

- Arnold R. Grahl