Adana Rotary Kulübü tarafından “20. Adana Rotary Kulübü Uluslararası Fotoğraf Yarışması” “İnsanlık” ve “Serbest” Kategorilerinde Gerçekleştirildi.

Adana Rotary Kulübü tarafından 20 yıldır düzenli olarak gerçekleştirilen Adana Rotary Kulübü Uluslararası Fotoğraf Yarışmasının bu dönem yirmincisi “İnsanlık” ve “Serbest” kategorilerinde düzenlendi. FIAP (Uluslararası Fotoğraf Sanatçıları Federasyonu) ve TFSF (Türkiye Fotoğraf Sanatçıları Federasyonu) tarafından akredite olan yarışmaya 35 ülkeden 908 sanatçı toplam 3337 fotoğraf ile katıldı.

İnsanlık kategorisi dünyanın içinden geçtiği salgınlar, savaşlar, ekonomik krizlerle sarsılan insanlığın, barış, adalet, iyilik, eşitlik gibi erdemleri tekrar hatırlaması ve sanat yoluyla bu değerlerin vurgulanması amacıyla seçildi.

Jüri toplantısı sonucu verilen ödüller şu şekilde oldu:

• FIAP Altın, Gümüş, Bronz Madalya ve 6 Mansiyon
  • TFSF Altın, Gümüş, Bronz Madalya ve 6 Mansiyon
  • Adana Rotary Külübü Altın, Gümüş, Bronz Madalya ve 15 Mansiyon
  • Jüri Özel Ödülü

20. yarışma nedeniyle Adana Rotary Kulübü FIAP Altın Madalya ile ödüllendirildi. Bu madalya Adana Rotary Kulübünün 25 Ocak 2024 tarihli olağan toplantısında FIAP Türkiye temsilcisi tarafından kulübümüze takdim edildi.