Adana RK ev sahipliğinde  Hiltonsa Otel’de ANA- ÇOCUK SAĞLIĞI ÇALIŞTAYI  Yapıldı

Adana RK ev sahipliğinde Hiltonsa Otel’de ANA- ÇOCUK SAĞLIĞI ÇALIŞTAYI Yapıldı

UR. 2430. Bölge Dönem Projelerinden ‘’Rotary ile Yaşamları Değiştiren Konferanslar ‘’ zinciri kapsamında Adana Rotary Kulübünün ev sah

Düzenlenen konferansta Rotary’nin , geçmişten günümüze  insanlık yararına yaptığı  projeler , 2013-2014 Bölge Dönem Eğitim Lideri  GDG Kemalettin Erbilgin tarafından  katılımcılara tanıtıldı.

Adana Halk Sağlığı Müdürlüğü destekleri ile Aile hekimleri işbirliği ile düzenlenen  konferansta;  konusunda  uzman 3  Profesör tarafından ;  toplumun değişik kesimlerinden davet edilen  anne adaylarına  hamilelik dönemi  ve doğum sonrası dönem için  çok yararlı bilgiler aktarildı.

Ç.Üniv.Tıp Fak.Profesörlerinden Prof.Dr.Nafiz Bozdemir ‘’ Ana- Çocuk Sağlığına Genel Bakış ‘’ Başkent Üniv.Tıp Fak.Profesörlerinden Prof.Dr.Ebru Tarım ‘’ Hamilelikte Riskli Gebelik ve Gebelik testlerinin önemi ‘’ ,Prof.Dr.Esat Yılgör ise ‘’  Bebek beslenmesi ve Anne sütünün önemi ‘’ konularında anne adaylarına ve yeni doğum yapmış annere yönelik çok değerli  bilgiler aktardılar .

Konferans sonunda yapılan  ‘’  Annelerimiz ve Bebeklerimiz Yaşasın ‘’ temalı çalıştayla  toplumun değişik kesimlerinden gelen anne adaylarından  hamillik döneminde  ve doğum sonrasında  yaşadıkları sıkıntıları  ,konusunda uzman doktorlara ilettiler , Adana Rotary Kulübü  yetkilileri tarafından anne adaylarından  alınan ,kendi ihtiyaçları doğrultusundaki   beklenti ve öneriler  tek tek listelendi.

Adana Rotary Kulübü Dönem Başkanı, Tolga Tutaş, yapılan  bu çalıştay sonucu  çalıştaya katılan  anne adaylardan alınan  önerilerden,  seçilecek bir konu ile ilgili dönem sonuna kadar  bir proje yapacaklarını ‘’bildirdi.

Katılımcılara 0-6 yaş grubu Çocuk Beslenmesi ile ilgili kitapçık ile Rotary tanıtım broşürü  ve  teşekkür sertifikalarının dağıtılmasından sonra çalıştay sona erdi.