Adana Koza Rotary Kulübü ile Adana'nın Gizli Lezzetleri Sofralarınıza Taşınsın
28 Ekim 2024, Pazartesi saat 17:00’da Adana Koza Rotary Kulübü olarak Unutulmaya Yüz Tutmuş Yöresel Yemek Yapım Atölyesi’nde Cevizli Karakuş Tatlısı ve Tahinli Lahana Sarması yemeklerinin hem nasıl yapıldığını öğreneceğiz, hem de bu lezzetlerin hafızamızda tekrar yer etmesini sağlayacağız. Bu heyecan verici atölyemize ilgilenen herkesi bekleriz! ✨jQuery34109392446739979161_1732518281767??️
Konuğumuz Hakkında:
Prof. Dr. Şirin Saraçoğlu ODTÜ iktisat bölümü öğretim üyesi, Başkent Üniversitesi gastronomi bölümü tezli yüksek lisans öğrencisidir. Tezini Adana yöresel yemekler üzerine hazırlayacak olan Saraçoğlu, Adana yemeklerinin kökenleri ve tarifleri ile bir envanter çıkarılması yönünde çalışmalar sürdürmektedir. Tez sunumu içeriğinde, yemek tarifleri olacağı gibi özel bir yemek seçkisiyle jüri karşısında yemek uygulama sunumu da gerçekleştirecektir. Prof. Dr. Şirin Saraçoğlu, bu atölyemizde bizlerle birlikte olacak ve araştırmalarını paylaşarak büyük katkı sağlayacaktır. Haber Dosyaları: