Adana 5 Ocak Rotary Kulübü Çukurova Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesin de Su Sanitizasyonu ile ilgili bağışladığı arıtma ve sanitizasyon sisteminin performansına yönelik çok başarılı sonuçlar aldı..

adana bes ocak rotary kulübünün liderliğnde seyhan rotary, koru rotary, gaziosmanpaşa rotary, tandoğan rotary kulüplerinin ortaklaşa gerçekleştirdiği,  17 ekim 2014 tarihinde dünya başkanı gary huang'ın açılışını yaptığı Ç.Ü. diş hekimliği fakültesinde "Hijyenik su sanitasyon" projesinin geri bildirimini aldı.

Bu proje ile kurulan sistemin sorunun çözümünde etkili bir yöntem olup olmadığı bilimsel yöntemle araştırılmıştır. Bu kapsamda kliniklerden su örnekleri kuralına uygun olarak toplanarak mikrobiyolojik olarak test edilmiştir. Sistem çalıştırılmadan önce alınan örneklerin yüksek oranda mikrobiyolojik yük taşıdığı saptanmıştır.

Sistem çalıştırılarak 100 ppm dozunda stabilize edilmiş hidrojen peroksit su sistemine verilmiş olup. Üç gün sonra alınan su örneklerinde hiçbir üreme olmadığı, suyun tamamen temiz olduğu saptanmıştır Biyofilm tabakasının ortadan kalktığı bilimsel bir şekilde gösterilmiştir..