AKÜLÜ TEKERLEKLİ SANDALYELERİYLE OKULA GİDECEKLER

Adıyaman Nemrut Rotary Kulübünün geleneksel hale getirdiği “Uluslararası Rotary Engellilerle Zirvede- Nemrut’a Tırmanıyoruz” projesi kapsamında Rotary Kulüplerinin desteği ile elde edilen akülü ve normal tekerlekli sandalyeleri ihtiyaç sahiplerine teslim etti.

Her yıl onlarca engelli kardeşimizin hayatlarına dokunabilmek için gayret ettiklerini belirten Nemrut Rotary Kulübü dönem Başkanı Ferit Binzet, şöyle konuştu:

“Bu yıl Nemrut Dağı zirvesinde gerçekleştirdiğimiz “Uluslararası Rotary Engellilerle Zirvede- Nemrut’a Tırmanıyoruz” projesi kapsamında yüzlerce Rotaryen ve Engelliyi Adıyaman’da misafir ettik. Projemiz sayesinde Adana 5 Ocak Rotary Kulübü ve Eskişehir Rotary Kulüplerinin desteği ile aldığımız 2 adet Akülü Sandalye ile U.R 2440. Bölge Federasyonu ile birlikte İzmir Varyant, Kordon, Alsancak, 9 Eylül, Güzelyalı, Buca Rotary ve Bursa Bademli Rotary Kulüpleri tarafından alınan 8 adet tekerlekli sandalye ihtiyaç sahiplerine teslim edildi.

“Akülü Tekerlekli Sandalye” kampanyamıza bugüne kadar başta Rotary 2430. Bölge Federasyonu başta olmak üzere 2420. ve 2440. Bölge Federasyonlarına bağlı kulüplerimiz önemli destekler verdi. Amerika’dan kardeş kulübümüz Sılıcon Valley Star Rotary Club ve Alhambra Rotary Club ile ABD North Carolina 7680. Bölge ile gerçekleştirilen Dostluk Değişimi Programı (RFE)  kapmasında Türkiye’ye ve Adıyaman’a gelen Huntersville Happy Hour Rotary Club’den PDG Ineke Wilson’un katkıları ile “Hayatı Paylaşmak İçin Engel Yok” diyerek başlattığımız Akülü Tekerlekli Sandalye projemize dünyanın öbür ucundan destek oldular. Böylece Akülü Tekerlekli Sandalye ihtiyacı olan engelli kardeşlerimize aldığımız araçlarla onların yeniden hayatın bir parçası olarak evlerinden dışarıya çıkmalarına ve bizler gibi özgürce istedikleri yere yardım almadan gitmelerine katkı sağladık.

Bugün Gölbaşı ilçemizde Belediye bünyesinde kurulan Kent Konseyi tarafından belirlenen iki başarılı öğrencimize Akülü Tekerlekli Sandalyelerini teslim ettik. Gölbaşı Anadolu Lisesi 10. Sınıf öğrencisi Arda Fener ve 11. Sınıf öğrencisi Ahmet Özdemir yeni akülü sandalyeleri ile okula yardım almadan gidebilecekler. Bu mutluluğa vesile olan tüm Rotaryen dostlarımıza, Kent Konseyi Başkanı Lütfiye Özgül’e, Okul Müdür Yardımcısı Hamza Adıyaman’a ve Gölbaşı Belediye Başkanı İskender Yıldırım’a da teşekkür ederim. Hepimiz birer engelli adayı olduğumuzu unutmadan toplumda farkındalık yaratacak projelerle engelli kardeşlerimize destek olmalıyız”,

Akülü tekerlekli sandalyeler Nemrut Rotary Kulübü Başkanı Ferit Binzet ve Rotaryenler ile birlikte Gölbaşı Belediyesi Kent Konseyi yetkilileri tarafından tespit edilen öğrencilere teslim edildi.