ADIYAMAN’DA 6 ROTARY KULÜBÜ KARDEŞ KULÜP OLDU

Adıyaman Nemrut Rotary Kulübü tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl 23.'cüsü düzenlenen Adıyaman için Elele "Engellilerle Zirvede - Nemrut'a Tırmanıyoruz" projesine Rotary 2430. Bölge Federasyonu 2440 ve 2420. Bölge Federasyonlarından katılan kulüplerden 6’sı kardeş kulüp protokolü imzalayarak dostluklarını resmileştirdi.

Asrın felaketi olarak adlandırılan 6 Şubat depremlerinin ardından Adıyaman Nemrut Rotary Kulübü'nün bu yıl 23.'sünü gerçekleştirdiği "Engellilerle Zirvede Nemrut'a Tırmanıyoruz" projesi şehir merkezinde yüzlerce engelli, Rotaryen ve halkında katılımı ile kortej yürüyüşü ile başladı.

Proje, Adıyaman Nemrut Rotary Kulübü tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl 23.'cüsü düzenlenen Adıyaman için Elele "Engellilerle Zirvede - Nemrut'a Tırmanıyoruz" projesi kapsamında yüzlerce rotaryen ve engelliyi zorlu bir tırmanışın ardından 2206 metre yükseklikteki Nemrut Dağı zirvesinde buluşturdu. Commagene uygarlığına ait ören yerlerinden Karakuş tümülüsü ve Roma dönemine ait tarihi cendere köprüsünü ziyaret eden engelliler daha sonra Mehmetçik, rotaryenler ve gençlerin yardım ile zorlu bir tırmanışın ardından Nemrut dağının zirvesine tırmandı.

Dünyanın 8. Harikası olarak bilinen, UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirasları arasında yer alan güneşin doğuşu ve batışının devasa kral ve tanrı heykellerinin arasında en güzel izlendiği yerlerden birsi olan Nemrut Dağı’nın zirvesi Dünyaca ünlü Gitar Sanatçısı “Cenk Erdoğan” Trio, Alper Yılmaz ve Nedim Ruacan Konserine ev sahipliği yaptı.

Bu büyük organizasyona katılamayan ancak sponsor olan 41, katılan kulüp sayısı ise 21, toplam 62 kulüp “Adıyaman İçin Eleele” diyerek projesine destek oldu.

Bu anlamlı proje sonunda ise dostluklar pekişti, arkadaşlıklar gelişti ve Adıyaman Nemrut Rotary Kulübü, İzmir Varyant Rotary Kulübü, Çorlu Güne Bakan Rotary Kulübü, Kayseri Rotary Kulübü Rotary Kulübü, Bodrum Rotary Kulübü ve Aspendos Rotary Kulüpleri Adıyaman’da imzaladıkları protokoller ile hepsi bir biri ile kardeş kulüp oldu.

Düzenlenen törende Rotary 2430. Bölge Federasyonu Başkanı Kerem Muradi, 2420. Bölge Federasyon Başkanı İlter Ergürbüz ve 2440. Bölge Federasyonu Başkanı Mert Korur ile birlikte imzalanan protokollerin belgelerini Kulüp Başkanlarına dağıttı.

Nemrut Rotary Kulübü Başkanı Kerem Oranlı, Çorlu Günebakan Rotary Kulübü Başkanı Cem Yurtseven, Aspendos Rotary Kulübü Başkanı Melda Durukan, Borum Rotary Kuübü Başkanı Şehval Öztürk, İzmir Varyant Rotary Kulübü Başkanı Engin Zorbaz ve Kayseri Rotary Kulübü Başkanı Fatih Kaya hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kardeş Kulüp Projesine vesile Adıyaman Nemrut Rotary Kulübünün Adıyaman için Elele "Engellilerle Zirvede - Nemrut'a Tırmanıyoruz" proje sorumlusu Ferit Binzet,”Türkiye’nin en batısından en doğusuna uzanan kardeşlik köprülerini kuzeyden güneye inerek diğer kulüplerimizin de katılımı ile genişlettik. Mesafelerin hiç önemi yok “Kardeş Candır” diyerek dostluklarımızı geliştirip bağlarımızı güçlendiriyoruz. Bu anlamda bizleri yalnız bırakmayarak kardeş olan tüm kulüp başkanlarımıza teşekkür ederim. Artık Adıyaman’da bir eviniz ve kardeşleriniz var, sizleriz seviyoruz” dedi.

Rotary 2430. Bölge Federasyonu Başkanı Kerem Muradi: “depremin ilk gününden buyana Adıyaman için seferber olan kulüplerimiz bugün de engelliler için bir araya geldi. Ne mutlu bizlere ki böylesine güzel bir organizasyon kardeşlik ve dostlukların pekişmesine vesile oldu. Ben kendi bölgemdeki kulüpler adına diğer bölgelerin kulüplerini bu anlamalı kardeşlik protokol imza töreninde kutluyorum. Umarım çok güzel dostluklar yeni projeler gelişecektir” dedi.

Düzenlenen törenin ardından .adıyaman Nemrut Rotary Kulübü Başkanı Kerem Oranlı, günün anısına Rotary 2430. Bölge Federasyonu Başkanı Kerem Muradi, 2420. Bölge Federasyon Başkanı İlter Ergürbüz ve 2440. Bölge Federasyonu Başkanı Mert Korur’a bir kaide üzerinde Nemrut Heykellerinin olduğu bir plaket takdim etti.

Haber Dosyaları: