ADIYAMAN

ADIYAMAN "ÇOCUK GELİNLER OLMASIN" PROJESİNİ UNUTMADI

UR 2430. Bölge Federasyonu tarafından ve çocuk yaşta yapılan evliliklere dikkat çekmek için "Çocuk Gelinler Olmasın" projes
Farkındalık yaratmak için, “Çocuklar Gelin Olmasın” demek için toplandıklarını, çocukların önce okumasını, kariyer sahibi olmasını, sonra gelin ve anne olmasını istediklerini belirten Prof. Dr. Abdullah Arpacı, “Toplumdaki kadının ve kızların rolü, statüleri ve yaşadıkları sorunlarla birlikte eğitimin ne kadar önemli olduğuna dikkat çekilmeliyiz. Çünkü her şeyin başında eğitim şart ve çok önemli. Özellikle son yıllarda ocuk yaşta yapılan evliliklerin artarak devam ettiğini görmek ve bu konuda yapılan haberleri okuyor olmak bizleri çok üzüyor” dedi. Bu sorunun önüne geçilebileceğini anlatan Arpacı, yaptığı bir sunum ile ülkemizin kanayan bir yarası haline gelen çocuklar gelinler sorununa dikkat çekmeye çalıştı. “Hizmetlerimiz Dünyaya Armağan Olsun” sloganı ile insanlığa hizmet etmeyi amaçladıklarını belirten Adıyaman Nemrut Rotary Kulübü Dönem Başkanı Abuzer Tanrıverdi ise şöyle konuştu: "Kadınların ve kızlarımızın hayatımızdaki yeri bizim için çok önemli. Rotary’nin bu yılki bölge projelerinden biri olan "Çocuk Gelinler Olmasın" tüm kulüplerimiz tarafından sahiplenilmiş olup, bu konuda yaptığımız etkinlikler ve organizasyonlar ile insanları hem bilgilendiriyor hem de bu sorunun halen ülkemizin kanayan bir yarası olduğuna dikkat çekmeye çalışıyoruz." Kömür Beldesinde yaşayan ve akraba evliliğinden 3 erkek engelli oğlu ve 2 kızı bulunan Gafure Çabuk, çocuk yaşlarda evlendiğini ve buna bağlı olarak eğitiminin çok istemesine rağmen yarım kaldığını duygusal anlar yaşayarak şöyle ifade etti:“Bu gün dünyaya gelmiş bir çocuk olsaydım hayatımda çok şey değişirdi. Önce okurdum sonra da hayatıma kendim yön verebilecek bir durumda olduğumda farklı yaşamım olabilirdi.”