ADANA TEPEBAĞ ROTARY KULÜBÜ OLARAK ETEM ÇALIŞKANIN SERGİSİNİ AÇTIK.

Anıtkabir’in kitabelerindeki hatlarını da yazan, Atatürk’ün imzası olarak bilinen K.Atatürk kaligrafik çalışmanın sahibi, Atatürk Ressamı Etem Çalışkan 10 Kasım’da Adana’da sergi açtı.

Etem Çalışkan’ın bir kaç ay önce Dolmabahçe Sarayı Sergi Salonu’nda açılan “Baykuşun Gözleri” isimli sergisi 10 Kasım 2014 tarihinde (Saat 19.00) Altınoran Düşünce ve Sanat Platformu ile Tepebağ Rotary Kulübü’nün organizasyonu ile Altınoran Galeri’de açıldı.

Serginin küratörü Nazan Gökkaya, sanat ve bilgeliğin simgesi olan  baykuşun , bu sergide Etem Çalışkan’ı simgelediğini, sergiye konulacak eserlerin Etem Çalışkan’ın bilgelik sayılacak son döneminin ürünleri olduğunu belirtti.

Tepebağ Rotary Kulübü Başkanı Gonca Ayık ise Etem Çalışkan’ın sergisini 10 Kasım gibi anlamlı bir günde açmanın heyecanını yaşadıklarını belirtiti.

Mavi Bulvar üzerinde bulunan Altınoran Galeri’de açılacak sergi sırasında Etem Çalışkan, kerndisini anlatan biyografik bir eser olan “Ben...Ve Kendim...” isimli kitabı, koleksiyon değeri olacak şekilde numaralayıp imzaladı. Ayrıca usta sergi sırasında kitaba parmak izini bıraktı.

“Ben...Ve Kendim...” isimli kitabın yazarları S.Haluk Uygur ve Erhan Yelekçi 5 yıl süren bir çalışmanın ürünü olan kitabın, Etem Çalışkan’ın yaşam öyküsüyle birlikte Cumhuriyet Türkiyesi’nin de kısa öyküsü olduğunu söylediler.