6 Genç Liderle Tanışın

Rotary ve Rotaract'tan altı kişi bu Kasım'a, Kenya'nın Nairobi'deki Birleşmiş Milletler'deki Rotary Günü sırasında Gençler Eylemcileri olarak gösterilecek.

35 yaşın altındaki tüm bu yenilikçiler, yerel meseleleri küresel kaygılarla birleştirerek, ölçülebilir ve kalıcı sonuçlarla problemleri çözme konusundaki kararlılıkları için tanınmaktadır.

Altı genç inovatör şunlardır:

İsim: Albert Kafka

Kulüpler: Wien-Stadtpark Rotaract Kulübü ve Wien-Oper Rotary Kulübü, Avusturya

Proje: Intarconnect Mentorluk ve Üretim Projeleri

İnovasyon: Farklı kuşak üyelerini birbirlerinden öğrendikleri ve hizmet projelerine katıldığı bir yıllık mentorluk ilişkisinde birleştirmek

Açıklama: Kafka, bir gencin yaşları 12-18 için Interact, Rotary'nin programının üyesi veya Rotaract ile çiftleri bir Rotaryen bir online programı başlatmak için Avusturya ve Bosna-Hersek'te Phillip-Sebastian Marchl Peter RABENSTEINER, ve Rotary kulüpleri ile çalıştı 18-30 yaş arası. Ayrıca Rotaraktörler ile bazı Interactor çiftleri. Bu çaba, liderlik eğitimi, burslar, sosyal aktiviteler ve uygulamalı hizmet projelerini içermektedir. Devam eden bir proje için, nesiller Bosnalı Savaş tarafından evsiz kalan aileler için evler inşa etmek için yan yana çalışıyor.

İsim: Charlie Ruth Castro

Kulüp: Sogamoso Global, Kolombiya'nın Rotary E-Kulübü

Proje: Yenilikçi Yeni Başlangıçlar

İnovasyon: Kadınları hapsedilenlere mesleki ve iş becerileri öğretmek ve kendileri için yeni fırsatlar yaratmak için onları güçlendirmek

Açıklama: Onu dijital iletişim uzmanlığını kullanarak, Castro Kolombiya tekstil becerilerinde 170 hapsedilen kadınların öğretim ve nasıl kendi organik çiftlikte yetiştirilen bitkisel bitkilerden geliştirdiği ürünlerle kişisel sağlık kitleri monte edilir bir program açar. Kitler, Alas de Libertad (Özgürlük Kanatları) markası ile çevrimiçi olarak satılmaktadır. Kadınlar ayrıca cezalarını azaltmak için güçlendirme atölyelerine katılıyorlar. Bir avukat olan Castro, Kolombiya ve Meksika'da kadınların ve çocukların haklarını geliştirmek için büyük çaplı etkinliklere öncülük etti. Çocuk ve gençlerin çevrimiçi ortamda karşılaştıkları zorlukları inceleyen 430 Latin Amerikalı uzmanı bir araya getiren Dijital Bağlantılı bir ortak kurdu.

İsim: Christina Hassan

Kulüp: Calgary Fish Creek, Alberta, Kanada Rotary Kulübü

Proje: FullSoul

İnovasyon: Ebeler yetiştirmek ve Uganda'daki hastanelere güvenli, steril doğum ekipmanı sağlamak

Açıklama: Bir halkın halk sağlığına sahip olan Hassan, Uganda'nın bazı bölgelerinde güvenli ve steril doğum için tesislerin eksikliğini ele almak üzere FullSoul'u başlattı. Bu program, sterilize edilebilen ve tekrar kullanılabilen ve aletlerin kullanımı konusunda eğitilebilecek olan doğum aletleri (arter forsepsi, makas, iğne tutucular) dahil olmak üzere hastanelere maternal medikal kitler sağlar. Kitler, maliyetleri en aza indirgemek ve yerel ekonomiye katkıda bulunmak için Uganda'daki bir tedarikçi tarafından monte edilmektedir. Olumlu sonuçlar daha güvenli doğumları ve HIV bulaşmasını azaltmaktadır.

İsim: Paul Mushaho

Club: Nakivale, Uganda Rotaract Kulübü

Proje: Nakivale Mülteci Uzlaşması Rotaract Kulübü

İnovasyon: Kampta çeşitli hizmet projeleri yürüten bir Uganda mülteci yerleşmesinde bir Rotaract kulübünü organize etmek

Açıklama: Demokratik Kongo Cumhuriyeti kendi vatanında kaçan çatışma, Mushaho o Amerikan Mülteci Komitesi ve Ugandalı hükümet tarafından desteklenen bir yarışma için bir iş teklifi girdi Aynı yıl 2016 yılında Nakivale mülteci yerleşim geldi. Kazanan teklifi, fikrini Kampala'da, Kampala, Uganda ve Minnesota, ABD'den Rotary üyeleri tarafından görüldüğü daha geniş bir kitleye sunma hakkını kazandı. Liderliğini ve karizmasını tanıyan Rotary üyeleri, Mushaho'yla uzlaşmada bir Rotaract kulübünü kiralamak için çalıştı. Rotaütörler, kadın grupları için dikiş makineleri, annelik koğuşlarında gönüllü olarak yetiştirme, organize ağaç dikimi ve kümes hayvanı projeleri ve kamptaki akıl hocaları için çiftçilik becerilerini öğretti.

İsim: Shadrack Nyawa

Kulüp: Kilifi Rotary Kulübü, Kenya

Proje: İlkokullar için su ve sanitasyon

İnovasyon: Tuvalete ve hijyen eğitimine en çok ihtiyacı olanları bulmak için Kenya'daki uzak okullara seyahat etmek

Açıklama: Yetersiz tuvalet olanaklarını kullanmak için uzun hatlarda beklemek, Kenya'nın Ganze bölgesindeki 70'den fazla ilkokulda çocukların öğrenmesini engelliyor. Nyawa, Rotary kulübünün yeni tuvaletler ve el yıkama istasyonları almak için okullarını seçmesine yardımcı olan bölge ve küresel hibelere yönelik değerlendirmeler yapmak için zayıf şekilde yönetilen toprak yollarda seyahat eder. Yerel yüklenicilerle çalışıyor ve inşaatın tamamlandığından ve belgelendiğinden emin oluyor.

İsim: Ludovic Grosjean

Kulüp: Melbourne City, Victoria, Avustralya Rotaract Kulübü

Proje: Ocean CleanX

İnovasyon: Kirliliği izlemek ve su yollarından çıkarmak için yeni teknolojiler geliştiren öncü bir şirket kurmak.

Açıklama: Her yıl 8.8 milyon ton plastik atık okyanusun içine girerek